Limon Suyu Tüketmek Cildi Gerginleştiriyor!

Yayın Tarihi : 2016/11/13 19:43 • Güncelleme Tarihi : 2021/10/13 00:58 •

Limon, C vitamini bakımından zengin ve pek çok yemeğin lezzet kaynağı olan bir besin maddesidir

Limon Suyu Tüketmek Cildi Gerginleştiriyor!

Limon, C vitamini bakımından zengin ve pek çok yemeğin lezzet kaynağı olan bir besin maddesidir. Özellikle salataların vazgeçilmezi olan limon, güzellik için de vazgeçilmezdir. Düzenli tüketimi bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Aynı zamanda cilt dokusunun sıkılaşmasını sağlar. Bu sayede yaşınızın getirdiği cilt kırışıklıkları ile kolaylıkla baş edebilirsiniz. Ancak her şeyde olduğu gibi limon tüketiminde de karar oranı aşmamak gerek. Fazla tüketilmesi halinde tansiyonda dengesizliğe ve midede yanmaya yol açabilir. 

Limonun Cilde Faydaları

Limon, cilt maskelerinde sıklıkla kullanılan malzemelerden biridir. Özellikle asit içeriğinden dolayı, ciltte iltihapları engellediği ve gözenekleri açtığı, bilinen sonuçlardır. Ancak limon, sadece cilde sürüldüğünde değil, besin olarak tüketildiğinde de cilde fayda sağlar. 

Limon, kan sulandırıcı özelliktedir. Bu sebeple tüketildiğinde, dolaşımı hızlandırır ve vücut yağlanmasını azaltır. Yağlanma, ciltte sivilceler ve lekelerin ana sebebidir. Bu sebeple limon tüketimi, bu unsurları ortadan kaldırır. Cildin tazelenmesini, yenilenmesini ve parlak olmasını sağlar.

Limon, aynı zamanda saç bakımı için de sıklıkla kullanılan besin maddelerindendir. Özellikle parlak saçların meydana gelmesinin en önemli etkenidir. Düzenli kullanıldığında saç bakımında gözle görülür farklar ortaya çıkar. Ancak kullanılırken saç derisine değil, uç kısımlarına yoğunlukta olarak kullanılmalıdır.

Limonun Fazlası Vücuda Ne Yapar?

Her besinin faydası, doğru miktarda tüketildiğinde ortaya çıkar. Eksiğinde yeteri etkiyi ortaya koyamazken, fazlasında da yan etkileri ortaya çıkar. 

Limon, yine asit içeriğinden dolayı, midede yanmalara sebep olur. Çünkü limon asiti, mide duvarına zarar verebilir. Ayrıca kan sulandırma etkisinden dolayı, kanamaların zor durması gibi durumlar ortaya çıkar. Ayrıca tansiyon düşmesine sebep olabilir. 

Bu sebeplerle cilt için dahi olsa limon tüketimi abartılmamalı ve kararınca yenmelidir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?