Limon ve Cilt Sağlığı

Yayın Tarihi : 2018/05/19 09:39 • Güncelleme Tarihi : 2022/03/18 07:42 •

C vitamini bakımından oldukça zengin olan limonun tüketimi bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olacaktır

Limon ve Cilt Sağlığı

C vitamini bakımından oldukça zengin olan limonun tüketimi bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca limon içerisindeki asit bileşeni sayesinde cilt üzerinde de olumlu etkilere sahiptir. Limon suyu ile hazırladığınız tonikle cildinizi silebilir, fazla yağ ve siyah noktalarla mücadele edebilirsiniz. Limon suyu oldukça etkili bir toniktir. O nedenle fazla ve bilinçsizce kullanımının cildinizi tahriş edebileceği unutulmamalıdır. 

Limonla Gelen Şifa

Bilim ilerledikçe, doğaya olan inanç da artmaktadır. İnsanlar artık kozmetikten ziyade, doğal olan, evde kolayca ve daha ucuza yapılabilen tonikler kullanmaya yönlenmiştir. Bu sebeple en sık kullanılan ürünlerden biri de limondur. 

Özellikle C vitaminince zengin olan limon, bağışıklığın en önemli unsurunun kaynağıdır. Bu sebeple limonu besin olarak tüketmek gerekir. Bunun dışında, kan seyreltme özelliği de vardır. Yani daha sıvı, daha akışkan bir kan ortaya koyar ki, bu da sağlıklı bir dolaşım sistemi demektir. Ancak aşırı tüketimi, kanamanın durmaması gibi riskler ortaya koyabilir ki; özellikle adet döneminde aşırı kanaması olan kadınların sebeplerinden biridir. 

Ayrıca limon, asit içeriğiyle zayıflamaya da yardımcıdır ve yağları kolayca eritir. Bu sebeple özellikle sürahinize her gün bir dilim limon, tarçın ve maydonoz koyarak bir detoks suyu da yapabilirsiniz. Ayrıca bu alkali bir içecektir. İdrar söktürür ve daha çok su içmenizi teşvik ederek su dengenizi de korumuş olursunuz. 

Limon, ev yapımı tonik ve kremlerde de sıklıkla kullanılır. Kullanım amacı, ciltteki lekeleri hızlı şekilde kurutması ve dökmesidir. Bu işi asit içeriğiyle yapar. Ancak haddinden fazla kullanılması, ciltte aşırı kuruluğa sebep olur ki; bu da devamında deri dökülmesi ve mat bir cilt olarak karşımıza çıkar. Bu sebeple ev yapımı kozmetiklerde öncelikle cilt tipinizi analiz etmeli ve ona göre doğru karışımı kullanmalısınız.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?