Meme Büyüklüğü Sorunu ve Meme Estetiği Nedir?

Yayın Tarihi : 2018/08/08 17:00 • Güncelleme Tarihi : 2018/08/08 17:00 •
Meme büyüklüğü bayanlar için oldukça rahatsız edici bir durumdur
Meme Büyüklüğü Sorunu ve Meme Estetiği Nedir?

Meme büyüklüğü bayanlar için oldukça rahatsız edici bir durumdur. Ankara ONEP Estetik ve Plastik Cerrahi Kliniği doktorlarından Doç. Dr Zühtü Demir,Tahlil.com okurları için meme büyüklüğü,oluşturduğu rahatsızlıklar ve meme estetiği konusunda açıklamalarda bulundu.
Doçent Doktor Zühtü Demir'in bu konudaki görüşlerini aşağıda bulabilirsiniz.

Ülkemizde ve dünya üzerinde milyonlarca kadın meme ölçülerinden dolayı rahatsızlık yaşamaktadırlar. Büyük ve sarkık memeler, kadınlarda ciddi problemleri de beraberinde getirmektedir. Memelerin normalden büyük ve ağır olması, kadının fiziki görüntüsünü bozmasının yanı sıra boyun, sırt ve omuz ağrılarına, normal dik duruş pozisyonunun bozulmasına, kamburlaşmaya, solunum problemlerine, memelerin karın cildi ile temasta olan alt yüzünün sürtünmesi ve terlemesi ile pişik oluşması ve mantar enfeksiyonlarına, sutyen askılarının omuz üzerinde derin izler bırakmasına neden olur.
Çok büyük memeler, kadının ve genç kızın kendini utangaç ve çekingen hissetmesine yol açabilir. Oluşturduğu hareket kısıtlılığı, kıyafet seçiminde ve yaşanan sıkıntılar, meme büyüklüğünü gizleme çabaları kişide sosyal ve psikolojik problemlere de neden olmaktadır. Büyük ve sarkık memelerin yol açtığı bu tür şikâyetlerden meme küçültme ameliyatı ile kurtulmanız mümkündür.
Meme küçültme ameliyatları, her ne kadar estetik ameliyat olsa da estetik olmayan amaçlarla da yapılabilmektedirler. Bu ameliyatlar kozmetik bir iyileştirmeden öte fiziksel bir rahatlama amacıyla da yapılır. Özellikle meme büyüklüğüne bağlı fiziksel problemleri olanlar, ameliyat sonrası dönemde, hemen bir rahatlama hissederler.
Bu ameliyat ile yağ, meme dokusu ve deri çıkarılır; memeler daha küçük, daha hafif ve daha sıkı hale gelir. Aynı işlem sırasında 'areola' denilen meme başı etrafındaki koyu renkli deri halkasının çapı da küçültülebilir. Amaç kadına daha küçük, daha güzel şekle sahip ve vücuduyla orantılı memeler kazandırmaktır.
Meme küçültme ve dikleştirme ameliyatlarının hedefleri, memeyi uygun boyutta küçültüp, beden ölçülerinize uygun, doğal, simetrik ve genç meme görünümü elde ederken, bunu minimal ve gizlenebilen skar ile yapmak ve elde edilen sonucun uzun süreli olmasını sağlamaktır. Estetik Cerrahi tekniklerinin son yıllarda kaydettiği gelişmeler, meme estetiği ameliyatlarında da etkisini göstermiş olup, geliştirilmiş ameliyat teknikleri ile meme başı çevresi ve meme başından aşağı meme altı çizgisine doğru dikey olarak uzanan minimum iz ile istenen büyüklük ve dolgunlukta, son derece dik ve diri meme görüntüsü elde edilmektedir.
Vertikal skar tekniği dediğimiz bu teknikle yapılan ameliyatla ters T skar olarak adlandırdığımız teknik artık nerdeyse kullanılmaz ya da çok nadir uygulanır hale gelmiştir. Böylece meme altındaki yatay iz oluşmamakta, sadece meme başı etrafı ve aşağıya doru uzanan bir insizyon ile ameliyat yapılabilmektedir. Bu tür uygulamalarda çıkarılan meme dokusunun miktarına bağlı olmak koşulu ile ameliyat sonrası dönemde doğum yapıldığında anne sütünde bir miktar azalma olabilmesine rağmen büyük bir oranda emzirmek mümkün olabilmektedir.
Açık tenli ve yara iyileşme fizyolojisi normal olan kişilerde kalan ameliyat izleri çok belirgin değildir. Ancak izlerin belirginliği yine de kişinin yaşına, genetik yapısına ve derinin yapısal özelliklerine göre değişebilir. Meme Küçültme ameliyatı genel anestezi altında yapılır, ortalama süresi 3-4 saattir. Ameliyattan 3-4 saat sonra ayağa kalkabilirsiniz Hastanede 1 gün kalınabilir ya da hastanın durumuna göre aynı gün taburcu olabilir. Ameliyattan sonra kişiyi rahatsız edecek derecede ağrı olmaz. Ağrı var ise ağrı kesici ilaçlar ile rahatlıkla kontrol altına alınabilir. Ameliyattan sonra ince bir pansumanın üzerinde cerrahi sütyen giydirilir. Ameliyattan 2 gün sonra duş alınabilir ve 5 gün sonra masa başı işler yapılabilir. Uçak yolculuğu sıkıntı yaratmaz.
Meme küçültme ameliyatını kendi kendine eriyen gizli dikişlerle yapılabildiği için ayrıca dikiş aldırma zahmeti ve stresiniz olmayacaktır. Dikiş hatları iyileşince, 15 günün ardından havuza ve denize de girebilirsiniz. Memenin tam şeklini alması ve yara izlerinin azalması için ortalama 3-6 ay arası bir süre gerekir. Bu süre arasında kişi tüm sosyal yaşantısına devam edebilir. Tüm estetik cerrahi prosedürleri içinde, meme küçültme ameliyatları en hızlı fiziksel görünümde değişiklik ile sonuçlanandır. Yaraların iyileşmesi için gereken estetik göğüs küçültme ameliyatını takiben kişinin fiziki ve ruhsal durumunda çarpıcı bir düzelme izlenir. Vücudunuz daha orantılı hale gelecek ve giysileriniz size daha iyi uyacaktır Göğüs büyüklüğünden kaynaklanan şikayetler hızla kaybolur, bu şikayetler yerini bir hafiflik ve rahatlık hissine bırakır. Artan sosyal aktivite ile birlikte kilo veren hastalar daha düzgün bir genel fiziğe kavuşurlar. Sizi tanıyanlar belirgin bir şekilde kilo verdiğinizi bile düşünebilir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
C********** :

Merhaba Tahlil.com'un değerli ekibi. Yorum yapan arkadaşa katılıyorum meme estetiğiyle ilgili Prof. Dr. Şükrü Yazar, doğru estetik cerrah gerçekten iyi analiz etmiş. Bende jinekomasti ameliyatı oldum ve bi tane akrabamda meme ameliyatı oldu. Kendisine ne kadar teşekkür etsek az. Fiyatı birazcık pahalı ve muayene de ücretli bilginize. Estetik meme ameliyatı sanırım bir sanat meselesi. Sanatçıyı iyi seçin.

C********** :

Merhaba, Doç. Dr Zühtü Demir'e bu değerli bilgileri için teşekkür ediyorum. Bir yakınımım sırt ağrılarıından dolayı küçültme ameliyatı olması gerekiyor ve fiyat ve kalite araştırması içerisindeyim. Türkiye'de ismi marka olan değerli hocamız gibi meme estetiği uzmanı Prof. Dr. Şükrü Yazar'ın (https://www.sukruyazar.com.tr/gogus-estetigi) web sitesinden de etkilendim ve kendisiyle de bu konuyu görüşmeyi planlıyorum. Sizce ortalama fiyatlar nedir ve neye göre belirleniyor. Kimse internette bu bilgiyi vermiyor.


Cevap:

Merhabalar, bu tür estetik cerrahiyi ilgilendiren amaliyatların fiyatları farklılık göstermektedir.Bizim önerimiz güvendiğiniz ve mümkünse olumlu referans aldığınız doktorunuzla ameliyatın fiyat ve sonraki süreci hakkında yüz yüze görüşmenizdir.

?