Meme Büyütme Nedir?

Yayın Tarihi : 2016/06/20 09:59 • Güncelleme Tarihi : 2016/06/20 09:59 •
Günümüz dünyasında güzel ve ölçülü göğüslere sahip olmak bir kadın için oldukça fazla anlam ifade ediyor
Meme Büyütme Nedir?

Günümüz dünyasında güzel ve ölçülü göğüslere sahip olmak bir kadın için oldukça fazla anlam ifade ediyor. Fiziksel ya da sonradan oluşmuş bir problemden ötürü ideal meme ölçütlerine sahip olamayan kadınlar meme büyütme operasyonları sayesinde estetik görünümlü göğüslere sahip olabiliyor. Gerçekten de, günümüz dünyasında kadınların en çok yöneldiği estetik cerrahi işlemler “meme büyütme” ve “meme dikleştirme” işlemleridir. Alanında uzman ve gereken deneyime sahip kişiler tarafından yapılan meme estetiği işlemleri mükemmele yakın sonuçlar vermektedir.

Yakın zaman önce, Fransa’da bir meme protez markası hakkında ortaya çıkan bir skandal yüzünden, meme estetiği yaptırmayı düşünen kadınlar ciddi bir karmaşaya düştüler. Bu bağlamda, ilk olarak ortaya çıkan sorun, estetik operasyonlarda kullanılan protezlere bundan böyle güvenmenin nasıl mümkün olabileceğiydi. Bu firmanın en önemli hatası, FDA onayı almamış, kalitesiz bir protezi piyasaya sürmesiydi. Ancak böylesi skandallara rağmen, kadınların silikonlara karşı ön yargılı olmaması gerekir.

FDA tarafından uygun görülmüş ve son teknik imkânlar ile üretilmiş olan silikon jel protezler sayesinde, vücuda uyumluluğu maksimum olan meme estetiği işlemleri hayata geçirilebilmektedir. Onaylanmış ve güvenilirliği kesin olan protezlerin kanser ve benzeri hastalıklara neden olmadığı da ispat edilmiştir. Bahsettiğimiz silikonlar, delici veya kesici bir alet ile yaralanmadığı sürece, hiçbir biçimde zarar görmemektedir. Bir başka deyişle, ömür boyu garantisi olan ürünlerdir bunlar. Cerrahi işleminiz tamamlandıktan sonra, uzman cerrahınız size protezin markasını, boyutunu ve seri numarasını barındıran bir “implant ID” kartı vermek zorundadır. Bu aynı zamanda sizin için bir garanti belgesi durumundadır.

Kadınların en çok merak ettiği husus şudur: İdeal boyutlu memelere nasıl sahip olabilirim? Bir meme boyutunun ideal olması, aslında bu boyutun kadınların vücudu ile olan uyumunda aranmalıdır. Oluşacak olan yeni meme boyutu vücut yapınız ile simetrik olmalıdır. Protez silikonlar meme başından, meme altından ya da koltuk altından girilerek takılabilmektedir. Bu üç yoldan hangisi tercih edilirse edilsin, kesinlikle bir iz kalmamaktadır. İlerleyen süreçlerde meydana gelme ihtimali olan kapsül kontraksiyonunun minimuma indirilmesi için yüzeyi pürüzlü olan silikonlar tercih edilebilir. Silikonların yuvarlak ya da damla biçiminde konulacağına, büyüklüğüne ve hangi plana yerleştirileceğine karar verilirken, hem hastanın fiziksel özellikleri ve arzuladığı meme görüntüsü hem de uzman cerrahın muayenesi dikkate alınmalıdır. Silikon ameliyatı geçiren kadınların bebeklerini emzirmesinde ve bu bağlamda doğum yapmasında herhangi bir sıkıntı yoktur.

Toplumsal yaşamda çoğu kez silikon ameliyatının keyfi ve lüks olduğu yolunda fikirlere rastlanabilir. Bu bir yanılgıdır. Yaptığı doğumlar ve bebeklerini emzirme pratikleri nedeniyle memelerinin içi boşalan ve genetik bakımdan memesi zaten küçük çaplı olan kadınların durumu anlaşıldığı zaman, aslında silikon ameliyatının lüksten ziyade bir gereklilik olduğu kabul edilecektir. Kadınların önemli bir bölümü de, küçük ya da biçimsiz göğüsler nedeniyle, ne giydiği kıyafeti kendisine yakıştırabiliyor, ne doğru düzgün denize girebiliyor ne de eşi ile cinsel ilişki kurarken rahat edebiliyor. Buraya kadar saydığımız olumsuz durumlar bile meme estetiği operasyonunu bir gereksizlik durumundan kurtarır ve bir zorunluluk durumuna getirir. Bu tür tartışmalar, kadınların yaşadıkları sorunlar göz önüne alınmadan yapıldığı vakit, hiçbir anlam ifade etmiyor.

Meme kanseri nedeniyle memesini kaybetmiş bir kadını düşünün. Hem kadınlar hem de erkekler, bu kadını ilişkiüel bakımdan eksik ve arzulanamaz hissedecektir. Meme protezi ameliyatı sayesinde bu tarz sıkıntılar yaşayan birçok kadın psikolojik ve bedensel olarak kendisini çok daha estetik bir bağlamda görebilir. Meme estetiği ameliyatı, hem sonuçları itibariyle çok memnun edicidir hem de ameliyat süresi olarak oldukça kısadır. Eğer dolgulu ya da destekli sutyen kullanıyorsanız ve kendinize meme silikonuna ihtiyacınız olduğunu söylüyorsanız, bu durumda silikon ameliyatı için uygun bir adaysınız demektir. Memelerinizin görünümünü değiştirdiğiniz zaman, hayatınızı da radikal bir biçimde değiştireceğinizi unutmayın.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?