Meme Kanseri Nasıl Anlaşılır?

Yayın Tarihi : 2015/10/27 00:46 • Güncelleme Tarihi : 2019/04/06 00:20 •
Daha çok 40 yaşından sonra görülen meme kanseri son zamanlarda 40 yaşın altında sıkça görülmeye başlandı.
Meme Kanseri Nasıl Anlaşılır?

Daha çok 40 yaşından sonra görülen meme kanseri son zamanlarda 40 yaşın altında sıkça görülmeye başlandı. Cinsiyet, yaş, genetik faktörler, çevresel ve hormonal değişimler, yüksek kalorili gıdalarla beslenmek, radyasyon, sigara ve alkol tüketmek meme kanserinin nedenleri ve tetikleyici etmenleri arasında yer alıyor.

İyi huylu tümörler meme kanseri için endişe teşkil etmese de memede oluşan ve giderek büyüyen bir kitle kötü huylu olabilir ve derhal kontrol altına alınmalıdır. Kendi kendine ayna karşısında elle muayene yapmak mümkün. İlk olarak memelerde kitle, çöküntü, renk değişimi olup olmadığına bakın. Ellerinizi yukarı kaldırarak sağ memenizi sol elle, sol memenizi sağ elle kontrol edin. Elinizin 2-3 parmak ucu ile dairesel hareketler yaparak hassasiyet veya kitle olup olmadığını kontrol edin. Memeyi kontrol ettikten sonra aynı şekilde koltuk altını da kontrol etmeyi unutmayın. 

Elinize gelen bir kitle ile karşı karşıya iseniz bir doktora başvurmalısınız. Tedavi olarak ilk olarak cerrahi yöntem uygulanır. Daha sonra hastalığın evresine göre kemoterapi veya radyoterapi uygulanabilir. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?