Meme Kanseri Sonrası Kahraman Kadınlar!

Yayın Tarihi : 2017/01/24 22:36 • Güncelleme Tarihi : 2022/02/05 03:57 •

Meme kanseri ile her yıl pek çok insan mücadele ediyor ve ek çoğu yaşama sımsıkı tutunuyor

Meme Kanseri Sonrası Kahraman Kadınlar!

Meme kanseri ile her yıl pek çok insan mücadele ediyor ve pek çoğu yaşama sımsıkı tutunuyor. Çoğunlukla meme kanseri denildiğinde akla kadınlar gelse de bu durum erkeklerde de görülmektedir. Meme kanseri ile mücadele bilincinin oluşması için pek çok sosyal girişim bulunmaktadır. Özellikle meme kanseri ile mücadele eden kadınlar, bu hastalıkla nasıl mücadele edilebileceğini defalarca gösterdiler. 

Kanser Bir Simgedir

Kanser, adı çıkmış bir ölümcül hastalıktır. Evet kanser olan kişilerde pek çok mekanizma zor ilerlemekte, insan hayatı çok zorlaşmakta ve çeşitli hastalıklara da vücut elverişli hale gelmektedir. Ancak gelişen teknolojiler, daha konforlu tedaviler de bu noktada göz ardı edilmemelidir. Özellikle günümüzde çok da önemsenen erken teşhis, kanser kaynaklı ölümleri büyük oranda engellemektedir. 

Ancak kanser, isim olarak soğuk ve ürkütücü olmaya devam etmektedir. Bu sebeple sebebi kanser isminde aramak doğru değildir, toplum olarak bazı hususlarda karamsarlığı elden düşürmek gerekir. Yani artık kötü olan şey kanser değil, insan psikolojisidir. Pek çok araştırma artık kanserin iyi psikolojiyle yenilebileceğini ve kanser ataklarına travmaların sebep olduğunu ortaya koymaktadır. Bu sebeple öncelikle insan beynindeki travmalar çözülmeli ve hastalığa bakışı değiştirilmelidir. 

Kanserde diğer tüm hastalıklar gibi, insan hayatını etkileyebilecek ve artık beslenme ve yaşam tarzı değişiklikleri sebebiyle herkeste yaşanabilecek bir durumdur. Bunun bilincinde olmalı ve olgunlukla meseleye yaklaşılmalıdır.

Kanser teşhisinden sonra kişiye ne ölecek gözüyle zavallı gibi bakılmalı, ne de hiç bir şey yokmuş gibi, hastalığı görmezden gelmelidir. Yapılması gereken şey; bu gerçeğin kabul edilmesi ve bir an önce tedaviye başlanması için hem kişinin kendisi, hem ailesi adına durum net izah edilmeli ve en iyi şekilde mağızdan motivasyon sağlanmalıdır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?