Meyve ve Sebzelerinizi Sirkeli Su İle Yıkayın, Sağlıklı Kalın!

Yayın Tarihi : 2018/01/26 12:58 • Güncelleme Tarihi : 2022/12/27 12:32 •

Kültürümüzde çok eski çağlardan beri bir besin ürünü olarak gelen sirke; günlük hayatımızda, bağışıklık güçlendirme, ev ve mekan temizliği, hastalıklardan arınma, besin olarak ve hatta zayıflama ürünü olarak pek çok açıdan karşımıza çıkmaktadır.

Meyve ve Sebzelerinizi Sirkeli Su İle Yıkayın, Sağlıklı Kalın!

Meyve ve sebzeler besin değeri bakımından oldukça zengin yiyeceklerdir. Ancak bu besinlerin sağlığımıza zarar verme durumları da olabilir. Özellikle kabuklu meyve üzerinde parazit yumurtaları sıklıkla yer almaktadır. O nedenle yeşil sebzeleri ve meyveleri sirkeli su ile yıkayarak tüketmek gerekir. Sirkeli su parazit yumurtalarını öldürerek meyve ve sebzelerin çok daha steril olmasını sağlayacaktır. 

Sirke Hayatın Her Alanında

Sirke, adını sık duyduğumuz bir üründür. Kültürümüzde çok eski çağlardan beri bir besin ürünü olarak gelen sirke; günlük hayatımızda, bağışıklık güçlendirme, ev ve mekan temizliği, hastalıklardan arınma, besin olarak ve hatta zayıflama ürünü olarak pek çok açıdan karşımıza çıkmaktadır.

Peki nedir bu sirkenin sırrı? Sirke, fermantasyon solunumu yapan, probiyotik bakterilerdir. Bu suretle sirke, vücutta pek çok mikrobu öldürürken, aynı zamanda bağırsakların çalışma fonksiyonunu artırır ve kişiyi rahatlatır.

Sirke, asit içeriği yüksek olan bir üründür. Dolayısıyla; temizlik ürünü olarak kullanıldığında yüzeyleri çok güzel temizlemekle kalmaz, aynı zamanda uzun süre yüzeylerin kir tutmasını da engeller. Ayrıca sirkenin kokusu ortama dağıldığında ortam bakterilerinin ölmesine de vesile olduğundan havada da temizlik ve ferahlık verir. Yani temizlik için oldukça etkili bir yöntemdir.

Sirke, zayıflama ürünü olarak da sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Özellikle sabahları aç karınla su ile karıştırılarak içilen sirke; metabolizmayı hızlandırır, vücutta yağ yakımını artırır ve uzun süreli kullanımlarda kişinin gözle görülür seviyede zayıflamasına yardımcı olur. ancak sirkeyi bu şekilde kullanırken dikkatli olunmalıdır. Çünkü asit içeriği yüksek olduğundan dolayı mide hasarına yol açabilir ve kişide kronik hastalıklar meydana getirebilir. Ayrıca su ile yeterince derişimi sağlanmazsa; dişlerde yumuşama ve hatta diş kayıplarına kadar giden sıkıntılara yol açabilir. Bu sebeple tüketimde hassas olunmalıdır.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?