Migren Neden Olur?

Yayın Tarihi : 2017/09/04 00:08 • Güncelleme Tarihi : 2017/09/04 00:08 •
Migren halk arasında şiddetli baş ağrısı olarakbilinir
Migren Neden Olur?

Migren halk arasında şiddetli baş ağrısı olarakbilinir. Tehlikeli bir hastalık olmamakla beraber genellikle ataklar halindeortaya çıkar. Baş ağrısıyla birlikte kokuya karşı hassas olma, mide bulantısı,kusma, sesten rahatsız olma, karanlık odada kalma isteği gibi şikayetlergörülebilir.

Kadınlardaki hormonal değişikliklerden dolayı migreningörülme olasılığı erkeklere göre çok daha fazladır. Stres ve duygular, hormonaldeğişiklikler, yorgunluk, açlık, hava değişimi, uyku düzeninin bozulması, bazıilaçlar, bazı yiyecekler (çikolata, peynir, kuru yemişler) migreni tetikleyenfaktörlerdir.

Beyin kimyasallarında meydana gelen değişimler, kandamarlarının etrafını saran sinir liflerinden kimyasal maddelerin salınmasımigrenin nedeni olarak düşünülür. Kimyasal seviyelerindeki azalma damarlardadaralmaya sonra da genişlemeye başlar ve bu durum baş ağrısına neden olur.

Migreni tetikleyen faktörlerden uzak durmak, bir uzmandan yardım almak,yeterli düzeyde ilaç tedavisine başvurmak ve en önemlisi de hastanın migrenekarşı bakış açısını değiştirip tedavi edilebilir bir hastalık olduğuna inanmasıgerekir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?