Mutlu Bir Cinsellik İçin Kadınlara 7 Önemli Uyarı

Yayın Tarihi : 2018/07/20 20:49 • Güncelleme Tarihi : 2023/10/06 11:21 •

Cinsellik işteş bir olgudur ve her zaman kadın ve erkeğin karşılıklı olarak birbirlerinden istekleri, arzuları, korkuları ve beklentileri olur.

Mutlu Bir Cinsellik İçin Kadınlara 7 Önemli Uyarı

Mutlu bir cinsel beraberlik için, kadınların da cinsellikte  dikkat etmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Erkekler de ilişkite, kadınların bazı hatalar yaptığını düşünür. Bunu ifade etmeleri de her zaman kolay değildir.
Erkeklerin cinselliğe bakışını inceleyen çeşitli araştırmacılar, erkeklerin gözüyle kadınların yaptığı hataları ortaya koyuyor.

Tabii bu yorum sadece kadınların dikkat etmesi gerektiğine dair bir algı oluşturmasın. Cinsellik işteş bir olgudur ve her zaman kadın ve erkeğin karşılıklı olarak birbirlerinden istekleri, arzuları, korkuları ve beklentileri olur. Bu sebeple en iyi yöntem çiftlerin konuşarak bu hususları belirler.


Uzmanlar mutlu  bir cinsel beraberlik için, kadınlara 7 önemli uyarıda bulunuyor.
1. Cinselliği hep zaman erkeğin  başlatmasını beklememelisiniz. Kadınlar da, erkeklere karşı içinden gelen cinsel  isteklerini belirtmekten kaçınmamalı
2.Eşinize  sürprizler hazırlayın. Cinselliğin  her zaman mekan ve koşulların uygun olduğu eşinize  bırakmayın. Yorgun olsanız da, kendinizi bakımsız hissetseniz de, yapacağınız  sürprizlerle eşinizi şaşırtabilir ve cinsel hayatınızı renklendirebilirsiniz.
3.Cinsel fantezilerinizi saklamaktan kaçının. Eşinize, sevgilinize  duygu ve düşüncelerinizi açıklıkla ifade edin. Cinsellik sırasında  istediğiniz  davranışları  doğru bir şekilde aktarın.
4.Dış görünüşüne gereğinden çok önem vermeyin. Öz güven eksikliğinizin karşı tarafca anlaşılması,  cinsel hayatınızı sekteye uğratabilir. Mutlu bir cinsellik için estetik kadar, ruhsal ve duygusal iletişim de önemlidir.
5.Erkekler, bilindiğinin aksine  her zaman cinselliğe hazır olmayabilir. Erkeklerin cinsel performansı bir çok bileşene bağlıdır. Fiziksel problemler, uykusuzluk, stres, duygusal durum gibi bir çok etmen erkeklerin cinsel performansınız etkileyebilir. Eğer, eşiniz cinselliği istemiyor ise,hemen bunu olumsuzluk göstergesi olarak algılamayın. Bir süre,bu duruma anlayış gösterin. Eğer sorun devam ediyorsa, eşinize tıbbi yönden destek alması için düşüncelerinizi aktarabilirsiniz.
6.Eşinizle iletişiminizi asla kesmeyin. Cinsel bir sorununuz olduğunda bunu eşinizle  paylaşmaktan kesinlikle kaçınmayın. Cinsel sorununuzun nedeni, ne olursa olsun eşinizle  konuşun ve birlikte çözüm yolunu araştırın. 
7.Stres ve psikolojik problemlerin cinsel hayata olumsuz etki yarattığını aklınızdan çıkarmayız. Stres, gerginlik, endişe hali ve öfke,  erkek ve  kadınlarda bir  çok cinsel soruna zemin hazırlıyor.
Erkeklerde sertleşme sorunu, erken boşalma, kadınlarda ise  cinsel isteksizlik gibi bir çok cinsel sorunun, bu tür faktörlerden kaynaklandığı bilimsel gerçeklerdir. Gerektiğinde psikolojik destek almaktan asla kaçınmayın.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?