Muz Kabuğundan Gelen Şifa

Yayın Tarihi : 2018/03/01 22:01 • Güncelleme Tarihi : 2018/03/01 22:01 •
Tropikal bir meyve olarakbilinen muzun ana vatanı; Hindistan, Çin ve Avustralyadır
Muz Kabuğundan Gelen Şifa

Tropikal bir meyve olarakbilinen muzun ana vatanı; Hindistan, Çin ve Avustralyadır. Hatta bu ülkelerdesadece besin olarak değil, pek çok hastalığın şifası olarak da kullanılmıştır.

Muz içerisinde demir vepotasyum içeren ve B, C, K vitaminleri açısından oldukça zengin olan birbesindir. Kabuğu da muzun kendisi kadar faydalı ve vitamin içeriklidir. Zaten indıştaki sarı tabaka hariç tamamını iç olarak değerlendirmek de yanlışolmayacaktır.

Muz kabuğu hangi durumlardanasıl kullanılır?

Diş beyazlatma; günümüzdedişlerin renklerinin açılması için pek çok kimyasallar üretilip kullanılmakta,hatta bunun için küçük operasyonlar dahi yapılmaktadır. Ancak diş beyazlatmak içino kadar da zahmete girmeye gerek yoktur. Günde bir veya iki kez bir dal muzkabuğunu dişlerinize üç dakika boyunca sürtmek, dişlerinizi beyazlatmaylakalmaz, aynı zamanda daha güçlü dişlere sahip olmanızı da sağlar.

Nasır, et beni ve siğileritmede de denemeye değer etkiler görülür. Muz kabuğunu nasır, et beni veyasiğilden daha büyük şekilde parçalayın. Akşam yatmadan önce bu bölgeyebantla tutturun, sabaha kadar düşmemesine özen gösterin ve lekeniz geçene kadarher gece uygulamaya özen gösterin. Antioksidan içeriği sayesinde, yaranınkökünü kurutacak ve sizi bu dertten kurtaracaktır.

Sivilce ve aknelerde muzkabuğu kullanımı çok daha kolaydır. Soğuk su ile yıkayıp kuruladığınız yüzünüzemasaj yaparak muz kabuğunu sürün. Bu işlemi 5 er dakikadan günde 3 kezuygulayın. Hatta varsa muz kabuğunun üzerine zerdeçal tozu dökerek uygulamakdaha sağlıklı bir cilde kavuşmanızı sağlayacaktır. İşlemi uyguladıktan sonra ondakika kadar cildin vitaminleri emmesini bekleyin ve ardından ılık su iledurulayın.

Muz kabuğu polisakkaritolarak adlandırılan biyolojik yapılara sahiptir. Bu sebeple hızlı iyileştirmeetkisine sahiptir. Sivrisinek ve böcek ısırıklarına muz kabuğu uygulayarakşişmeyi ve iltihaplanmayı engellemeniz mümkündür.

Göz altı torbalarındankurtulmanızı sağlar. Bunun için biraz daha farklı bir yöntem uygulamak gerekir.Muz kabuklarının içi kaşık yardımıyla kazınmalı ve alınan iç, saf aloe vera ilekarıştırılarak jel kıvamına getirilmeli. Bu jel göz çevresine masaj yaparak uygulanmalıve cildin emmesi beklenmelidir. Cilt kuruduktan sonra soğuk su ile yıkamak, gözaltı torbalarını yok edecektir.  

Cilt dostu olan muz; sedefhastaları için de şifa kaynağıdır. Nemlendirme özelliği sayesinde ciltkuruluklarına ve buna bağlı meydana gelen kaşıntılara ve deri dökülmelerinekarşı inanılmaz bir etkiye sahiptir. Bunun için muz kabuğunun iç yüzünezeytinyağı dökün ve sedefli bölgede gezdirerek masaj uygulayın ve kurumasınıbekleyin. Kuruduktan sonra (tahminen yarım saat) soğuk su ile yıkayın. Günde birkaçsefer uygulama size iyi gelecektir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?