Nuvaring Vaginal Halka ve Doğum Kontrolü

Yayın Tarihi : 2018/06/11 10:17 • Güncelleme Tarihi : 2018/06/11 10:17 •
Doğum kontrol yöntemlerinde gün geçtikçe gelişmeler olmaktır
Nuvaring Vaginal Halka ve Doğum Kontrolü

Doğum kontrol yöntemlerinde gün geçtikçe gelişmeler olmaktır. Kişisel tercihe göre pek çok yöntemle korunmak mümkündür. Son zamanlarda ortaya çıkan yeni yöntem ise nuvaring cihazı ile korunmadır.

Doğum kontrollerinde önemsenen ilk unsur, kullanılacak yöntemin ilişkinin kalitesini düşürmemesi, teması azaltmaması ve partneri rahatsız etmemesidir. İşte bu özelliklerin tamamı bu cihazla sağlanabilmektedir.

Nuvaring son dönemde geliştirilmiş bir doğum kontrol yöntemidir.
Yapı olarak ince, esnek, halka biçiminde bir alettir. kişinin kendi takabileceği son derece basit bir düzenektir. Doğum kontrol hapı ile aynı hormon düzenleyici yapıdadır.

Adetin ilk günü rahim ağzına yerleştirilir ve 21 gün sonunda çıkartılır. Bu süre zarfında hormonları kontrol ederek gebeliği önler. Cihaz çıkarıldıktan birkaç gün sonra adet olmanızı sağlar.

Tek bacağı kaldırarak ya da yatar pozisyonda da kolaylıkla takılabilir. Kullanımı son derece kolay ve pratiktir.Ağrı, acı hissedilmez.  
Bu sayede zamanla diğer korunma yöntemlerinden daha çok kullanılabileceğini söyleyebiliriz.

Partneriniz kesinlikle cihazı hissetmez böylelikle kaliteli ilişkiden taviz verilmez.

Uygulama henüz çok yayılmadığı için ilk etapta sağlık kuruluşlardan yardım alarak takılmalıdır. Daha sonra kişi öğrenince kendisi de kolaylıkla uygulayabilir. Doğru takıldığında siz çıkarana kadar, korumayı sağlar.


Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?