Öğrencilere Kahve Yerine E Vitamini

Yayın Tarihi : 2019/09/24 18:59 • Güncelleme Tarihi : 2020/03/21 09:56 • Yazar: Biyolog Nesibe Şanaldı Alpoğlu

Kahve, son yılların tempolu yaşamında tüketimi en çok artan sıvılardan olmuştur. Yapılan araştırmalar; sudan sonra en çok tüketilen içeceğin kahve olduğunu ortaya koyuyor.

Öğrencilere Kahve Yerine E Vitamini

Kahve, son yılların tempolu yaşamında tüketimi en çok artan sıvılardan olmuştur. Yapılan araştırmalar; sudan sonra en çok tüketilen içeceğin kahve olduğunu ortaya koyuyor.

Kahve, kafein içeriğinden dolayı kalp ritmini artırıyor ve bu da uyanıklık sağlıyor. Ancak sık içilen kahve, artık bu etkiyi zamanla vücuda gösteremiyor ve bir alışkanlık haline geliyor. Yani ‘kahve içmeden ayılamıyorum’ durumuna getiriyor ve kişiyi özellikle psikolojik açıdan rahatlatıyor.

E Vitaminin Öğrenmeye Faydaları Nelerdir?

E vitamini, önemli bir vitamindir. Ancak özellikle üneversite öğrencileri ailelerinden uzak yaşarken, çok da beslenmesine önem vermez ve rasgele bir beslenme şekli edinirler. Oysa ki, sebzelerde yoğunlukta bulunan E vitamini; hafızayı güçlendirir, öğrenme yeteneğini artırır, beynin ve vücudun oksijen ihtiyacını karşılayarak daha iyi algılamayı sağlar. Yani bir öğrencinin ihtiyaç duyduğu tüm edinimleri kazandırır. Bu sebeple öğrencilere; kahve yerine E vitamini önerilmelidir.

Ayrıca E vitamini cilt güzelliği ve nemli, parlak görünüm için de vazgeçilmez bir üründür. Özellikle ergenlik döneminde gençler muhakkak tüketmelidir.

E Vitamini Hangi Besinlerde Bulunur?

E vitamininin en güzel deposu, bademdir. Bunun dışında; fındık, fıstık, buğday, buğday tohumu, kivi, avokado, brokoli yüksek miktarda E vitamini taşır.

Omega 3 Vazgeçilmezdir

Öğrenciler için yine vazgeçilmez besinler öğesinin başında omega 3 gelir. Omega 3; kansontrasyonu artırmanın yanında iyi öğrenmeyi sağlar. Yapılan araştırmalar omega 3 ten yeteri kadar beslenen öğrencilerin başarılarının daha yüksek olduğunu kanıtlamıştır.

Omega 3 Hangi Besinlerde Bulunur?

Omega 3 zengini besinlerin başında herkesin de bildiği gibi balık ve ceviz gelir. Özellikle serin su balıkları omega 3 yönünden oldukça zengindir. Bu sebeple tercih edilecek balıklar; somon, hamsi, sardalyadır.  Bunlar dışında keten tohumu, chia tohumu, semiz otu, avokado da omega 3 zengini besinlerdendir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?