Önce Gülün, Sonra Mutlu Olun!

Yayın Tarihi : 2016/10/25 11:09 • Güncelleme Tarihi : 2024/01/28 10:20 •

Yapılan araştırmalar aslında fiziksel olarak gülme işlemini yapmanızın gülme duygusunu sebep olmasa da tetiklediğini ortaya koyuyor.

Önce Gülün, Sonra Mutlu Olun!

Yapılan araştırmalar aslında fiziksel olarak gülme işlemini yapmanızın gülme duygusunu sebep olmasa da tetiklediğini ortaya koyuyor. Bu durum gülümsemenin neden bulaşıcı olduğunu da açıklıyor. Eğer çevrenize gülücükler saçarsanız bu gülücüklerin size çoğalarak geri döndüğünü göreceksiniz.

Güldüğünüzde Beyniniz Mutlu Olduğunuza İnanır

beyin, bütün vücudu kontrol eden akıllı bir mekanizmadır. Ancak biz düşüncelerimiz veya hal ve hareketlerimizle beyni istediğimiz gibi yönlendirebilir ve çalıştırabiliriz. Gülme üzerine yapılan deneyler de bunu kanıtlar niteliktedir.

Yapılan deneyler diyor ki; yüz kaslarınızı gülmek üzere kontrol ettiğinizde, yani gülümsediğinizde, üç dakika boyunca gülümsemeye devam ettiğinizde beyin şu mesajı alıyor; sen mutlu bir insansın ve mutluluğu hormon olarak da salgılamalısın. Hemen bu emrin ardından, sarılmakla ve çikolata yemekle sentezlenen aynı hormonu vücudunuza veriyor. Bu hormonun etkisiyle siz kendinizi artık hem fiziksel, hem de hormonal olarak mutlu hissediyorsunuz.

Mutluluk Bulaşıcıdır

insan beyni, ayna nöron adı verilen yapılara sahiptir. Nöron, beynin her bir hücresinin adıdır. Ayna nöronlar, karşıdaki insanı taklit etme eğilimindedir. Yani esneyen bir insanı gördüğünüzde esnemeniz ayna nöronlar sayesindedir. Çocuğuna yemek yediren annenin ağzını açması, surat ifadesi hüzünlü bir insanı dinlerken istemsizce yüzünüzün asılması ve çoğaltılabilir örneklerin hepsi, ayna nöron etkisidir.

Ayna nöronlar, gülmeyi de taklit ederler. Bu sebeple gülme bulaşıcıdır. Özellikle evden çıkarken ev halkına, apartmanda karşılaştığınızda komşularınıza, okul veya iş yerinize gittiğinizde oradaki insanlara selam verip gülümsediğinizde, gününüzün ne kadar verimli ve keyifli geçtiğini fark edersiniz. Çünkü mutluluk yayıldığında yaptığınız işten ve yaşadığınız hayattan da keyif almayı öğrenirsiniz.

Beyin Yönetmek

beyin tüm vücudu yönetir evet, ancak siz beyninizi yönetmeyi öğrendiğinizde hayat çok daha keyifli olur. Mutlu göründüğünüzde vücudun bu mutluluğu algılaması, zayıflamak istediğinizde kolayca zayıflamanız, evrene olumlu mesaj verdiğinizde dönütün olumlu olması, iyi dua edip, iyi konuştuğunuzda hayatın size iyilikler sunması gibi devam eden örneklerin tamamı aslında beyni yönetmekle alakalıdır ki; bu hususta yapılan çalışmalar gittikçe artmaktadır.

Bu yöntemle pek çok hasta ve hastalık şifaya kavuşmakta, pek çok insan hayatını daha mutlu bir şekilde devam ettirmektedir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?