Oruç Nasıl Şifa Olur?

Yayın Tarihi : 2018/05/16 01:22 • Güncelleme Tarihi : 2018/05/16 01:22 •
Vücut, öyle bir fabrikadır ki, tüm işleri aynı anda yapabilecek, idare edebilecek ve tabiri caizse kaliteli yakıt kullanır, kaliteli ve düzenli bakımını yaparsanız, hiç bozulmadan fonksiyonlarını normal bir şekilde, hiç bozulmadan yerine getirebilir
Oruç Nasıl Şifa Olur?

Vücut, öyle bir fabrikadır ki, tüm işleri aynı anda yapabilecek, idare edebilecek ve tabiri caizse kaliteli yakıt kullanır, kaliteli ve düzenli bakımını yaparsanız, hiç bozulmadan fonksiyonlarını normal bir şekilde, hiç bozulmadan yerine getirebilir.

Ancak insanoğlu bu mükemmel işleyişin çok da farkına varmadığından, çok fazla dikkat etmezler ve arızalar meydana gelir. Ancak oruç gibi, vücuda şifa olacak doğal yöntemler sayesinde yine bu maharetli fabrika olan vücut, kendini onarma gücüne sahiptir.

Peki oruç, nasıl bir fiziksel durum ortaya koyuyor ki, aslında kulağa çok zor gelen açlık ve susuzluk iyileştirici bir etkiye dönüşüyor?

En basitinden düşünelim. Vücuda bir mikrop, bir bakteri girdiğinde hastalık olur. Hastalığın tanımlanan ilk belirtisi; halsizlik, sürekli uyuma isteğidir. Çünkü, vücutta oluşan bir arıza, tüm sistemleri tıkar ve yavaşlatır. Enerjisiz kalan vücut, dinlenmeye ihtiyaç duyar. Dinlenen hasta, her zaman daha çabuk iyileşir. Bunun sebebi şudur; vücudun belli bir enerjisi vardır ve bu enerjisini günlük işlerine harcar. Hastalık durumunda, bir yandan da iyileşmek için enerji isteyen vücut güçten düşer ve halsizlik, uyuma isteği duyar. Eğer hasta iyi bir şekilde dinlenir, uyursa, vücut tüm enerjisini hastalığı onarmaya harcar. Yani yürüme, konuşma, düşünme gibi durumlara ara verir ve bu esnada hastalık onarılır. Bu sebeple kaliteli dinlenen hasta, hiç dinlenmeyen hastaya göre çok daha hızlı toparlanır. 

Oruçta da aynen mantık bu şekildedir. Günlük hayatta boş kalmayan mide, sürekli yemekleri sindirmekle uğraşırken sindirim sistemini; sindirdiği yemeğin kana karışmasını sağlayarak dolaşım sistemini; besinin posasının atılmasına çalışırken sürekli boşaltım sistemini çalıştırır ve büyük bir efor sarf eder. 

Oruçta ise; uzun süre besin almayan vücut, pek çok sistemini dinlendirir. Tabii ki vücut, boş durmayı sevmeyen bir sistemler topluluğudur. Bu durumda vücut, var olan bütün enerjisini vücudunda bulunan hastalıkları, zararları uzaklaştırmak için kullanılır. Başta fabrika örneğinde verildiği gibi, her senede bir ay boyunca yapılan bu detoks; aslında tıkır tıkır işleyen bu mekaniğin bakım, onarım vaktidir. Vücut sağlığını kazanır ve ya pekiştirir, daha dinç ve sağlıklı şekilde hayatına devam eder.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?