Otterhound Cinsi Köpeklerde Görülen Sağlık Sorunları

Yayın Tarihi : 2020/07/23 12:42 • Güncelleme Tarihi : 2020/07/23 12:45 •
Köpek sevenler için sahiplenebilecek cins köpek türlerinden biri de Otterhound cinsidir.Bu yazımızda bu köpekleri beslemek isteyenler için Otterhound cinsi köpeklerde görülen sağlık sorunları hakında bilgi vermek istiyoruz.
Otterhound Cinsi Köpeklerde Görülen Sağlık Sorunları

Çoğu Otterhound cinsi köpek çok sağlıktır ama bu demek değildir ki bu cins köpeklerde sağlık problemlerine rastlanmaz. Bu yazımızda sizinle Otterhound köpeklerinde görülen sağlık problemlerini paylaşacağız.

Otterhound Cinsi Köpeklerde Görülen Sağlık Sorunları Nelerdir?

Dirsek Displazisi

Dirsek ekleminin kalıtsal deformiteleri artriteye ve dirsek displazisine neden olur.

Epilepsi

Bazı Otterhound ailelerinde altı aylık olduktan itibaren epileptik nöbetler gözlenmektedir.

Glanzmann’ın Trombastinası

Trombositlerşn işlev bozukluğu, kan damarı duvarlarında gözyaşı tıkayan özel beyaz kan hücreleri sebebiyle oluşan, nadir görülen bir hastalık.

Kalça Displazisi

Dirsek displazisi gibi, genç köpeklerde eklem ağrısı ve artritik değişikliğe neden olan kalıtsal bir hastalıktır. Otterhound ırkı en kötü kalça ortalamasına sahiptir. Kısır olmayan yetişkinler, onları güçten düşüren bu durumu önlemek için hem dirsek hem de kalça displazisi açısından bir veteriner tarafından kontrol edilmelidir.

Hipotiriodi

Tiroit hormonu eksikliği; orta yaşlı Otterhound köpeklerinde kilo almaya, cilt ve tüy değişikliklerine neden olabilmektedir.

Sebasöz Kistler

Otterhound cinsi; kalın, süzme peynire benzeyen sebase malzeme içeren bu iyi huylu cilt topaklarını geliştirmeye meyillidir.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?