Palm Yağı Nedir? Sağlığımıza Zararları Nelerdir?

Yayın Tarihi : 2018/05/03 02:09 • Güncelleme Tarihi : 2020/05/08 19:33 •
Palm yağı çeşitli hazır gıdalarda sıklıkla kullanılmaktadır. Ancak bu yağın sağlığımıza bazı zararları vardır. Palm yağının sağlığımıza zararları konusunda aşağıdaki yazımızda detaylı bilgiler bulabilirsiniz.
Palm Yağı Nedir? Sağlığımıza Zararları Nelerdir?

Palm yağı çeşitli hazır gıdalarda sıklıkla kullanılmaktadır.Özellikle bisküvi, gofret, kakao-fındık kreması,çikolata gibi yiyeceklerin yanında dondurulmuş olarak satılan çeşitli gıdalar ve margarinlerde kullanılmaktadır.

Günümüzde palm yağının sağlığa zararlı olabileceği konusunda bilim adamlarınca çeşitli iddialarda bulunulmaktadır.

Tahlil.com olarak Palm yağı hakkında okurlarımızı bilgilendirmek istiyoruz.

Palm Yağı Nedir?

Palm yağı bitkisel kaynaklı bir yağdır.Palmiye benzeri  bir bitkiden elde edilen bu yağ Afrika kıtasında ilk olarak üretilmiştir.

Palm yağı uzun ömürlü ve düşük maliyetli olması nedeniyle özellikle paketlenmiş hazır gıdalarda sıklıkla kullanılmaktadır.Uzun raf ömürlü olması nedeniyle katı yağ ve margarin üretiminde de sıklıkla tercih edilmektedir.Margarin olarak kullanımı durumunda yemek üretiminde de yer almaktadır.

Palm Yağı Zararları Nedir?

Palm yağı yüksek oranda doymuş yağ içermesi nedeniyle koroner kalp hastalıkları ve günümüzde önemli bir sağlık sorunu olan obezite yönünden risk içermektedir.

Doymuş yağ alımı arttıkça bu durum kaçınılmaz olarak beraberinde kalp ve damar hastalığı riskini de beraberinde getirmektedir.

Palm yağının içerdiği doymuş yağ oranının yüksekliği konusunda ay çiçek yağı ile ilgili bir karşılaştırma yapabiliriz.

Örneğin günlük hayatta sıkça tükettiğimiz ay çiçek yağına göre 5 ile 6 kat arası daha fazla doymuş yağ içermektedir.Bu da söz konusu yağın sağlığımız için ne kadar zararlı olduğu konusunda önemli bilgiler vermektedir.

Kanserojen etkiler içerebileceği yönünde de çeşitli iddialar bulunmaktadır.

Palm yağı aynı zamanda çağımızın en önemli hastalıklardan olan Diabetes Mellitusun tetikçisi olan insülin direnci gelişimini de arttırmakta olup dolaylı da olsa şeker hastalığına da yol açabilmektedir.

Palm yağının içerdiği yüksek oranda doymuş yağ beraberinde sindirimini de güçleştirmektedir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?