Pika Sendromu Nedir? Tedavi Edilebilir mi?

Yayın Tarihi : 2017/08/31 17:09 • Güncelleme Tarihi : 2022/10/19 13:17 •

Pika sendromu, gıda niteliğindeki besinler dışındaki yabancı madde olarak tanımlanabilecek maddeleri tüketme isteği olarak tanımlanabilir. Normal olmayan bir durum olup bu tür rahatsızlığı olanlara destek verilmesi gerekir. Bu yazımızda Pika Sendromu hakkında detaylı bilgiler bulabilirsiniz.

Pika Sendromu Nedir? Tedavi Edilebilir mi?

Pika sendromu, gıda niteliğindeki yenilebilecek besinler dışındaki yabancı madde olarak tanımlanabilecek maddeleri tüketme isteği olarak tanımlanabilir.
Pika sendromuna sahip kişiler silgi, kalem, kum, kireç, cam, sabun ve daha birçok maddeyi lezzetli bir yiyecek yermiş gibi iştahla yerler. Dünya genelinde yaygın denebilecek sıklıkla görülen bu sendroma sebep olan etkenin ise vücutta var olan mineral eksikliği olduğu düşünülmektedir.

Özelikle demir, çinko ve magnezyum gibi vücudun eser miktarda ihtiyaç duyduğu minerallerin vücutta yeterli miktarda olmaması kişileri besin dışındaki maddeleri tüketmeye teşvik ediyor.
Çoğunlukla kimyasal ve sindirim sistemine uygun olmayan bu maddelerin tüketimi kişinin sağlığını ciddi olarak etkileyebilir ve kötü sonuçlar doğurabilir. Saydığımız gibi besin dışındaki maddeleri yemeye yönelen kişilerin kan ve mineral değerlerini ölçtürmelerini, gereken tedaviyi uygulamalarını tavsiye ederiz. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?