Pinner Test Nedir? Neden Yapılmalıdır?

Yayın Tarihi : 2018/08/13 23:05 • Güncelleme Tarihi : 2019/04/15 21:56 •
Diyetisyen  Elif Erkin,Pinner Test konusunda Tahlil.com okurlarını bilgilendiriyor.
Pinner Test Nedir? Neden Yapılmalıdır?

Diyetisyen  Elif Erkin,Pinner Test konusunda Tahlil.com!a özel açıklamalarda bulundu.Besin intoleransı hakkında genel bilgiler bulacağınız yazımızın ilginizi çekeceğini umuyoruz.
 
Besin intoleransı (gıda intoleransı), kişilerin tükettikleri besinlere karşı duyarlılık göstermesidir.
Yediğimiz ve sağlıklı olduğunu düşündüğümüz birçok besin, vücudumuzda olumsuz etkiler yaratıyor olabilir. Bunun sonucunda da kişi kilo vermekte zorlanabilir veya kişilerde kilo almaya yatkınlık ortaya çıkabilir.
İntolerans gösterdiğimiz besin vücut tarafından tıpkı bir düşmanmış gibi görülür ve savunma sistemini harekete geçirir.
Bu da metabolizmayı yavaşlatır ve yavaş çalışan bir metabolizma siz az miktarda düşük kalorili besinler tüketseniz bile vücutta yağlanmaya yani obeziteye sebep olur.
Son  20 yılda tüm dünyanın en çok üzerinde durduğu konu sağlıklı beslenmedir. Ve sağlıklı beslenme kişiye özgü olandır. Planlanan diyette kişinin hangi gıdalara karşı duyarlılığı olduğunu bilmek hedefe ulaşmada en önemli adımdır. Beklide kilo verememenin sebebi masum bir sebzedir. 

Pinner testi sayesinde bu besinlerin neler olduğunu parmak ucundan alınan bir damla kan numunesi ile öğrenmek mümkündür.
Gıda intolereansı,  beyindeki seratonin hormonunun salgılanmasını azaltır.
Seratoninin az salgılanması seker isteklerini arttırır ve rejimi dayanılmaz bir hale getirir. Seratoninin azalmasıyla oluşan depresif ruh hali rejimin basarîsiz olmasında en büyük etkendir.  Sağlıklı bilinen gıdalarla yaptığınız diyette ayda 1-2 kg zor verirken,
Pinner Testi sonucu belirlenen intoleranslı gıdaların tüketilmemesi ile yapılan diyette 5-6 kg kolaylıkla verilebilmektedir.

Tüm bu belirtilere neden olan besinler tespit edilmeli ve kişiye bu doğrultuda sağlıklı ve dengeli diyet planlanmalıdır.

Pinner testinde temel prensip, kişilerin duyarlı oldukları besinleri beslenme programlarında çıkartmak, yani elimine etmektir. Bu sebeple intoleransı gelişmiş bireylerin gereksinimlerini yeterli bir şekilde karşılayabilmeleri için mutlaka intoleransa uygun bir beslenme programı (alternatif besinler)  ile beslenmelerinin düzenlenmesi gerekmektedir. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
a********* :

Yıllardır kronik ürtikerdim hiçbir çözüm bulamamıştım sadece denemek için bu testi yaptırdım,kırmızı sutunda yumurta akı ve kakao vardı sonuç mucize ....Özellikle bu hastalıktan muzdarip herkese öneriyorum...

e**************** :

Yaklaşık 2 ay önce Yorktestini yaptırmıştım. Kilo ile alakalı bir problemim vardı. 5 haftadır testi uyguluyorum. Sonuç mükemmel. 6 kilo verdim. Üstelik kendimi zorlamadan sadece test sonucu bana çıkan gıdaları hayatımdan çıkartarak. Herkese tavsiye ediyorum. Sağlıklı yaşam adına güzel bir başlangıç.

?