Plastik Cerrahide Yenilik:San*l Liposuction İncelmek İçin, Kavitasyon ve Vela Smooth Bir Arada

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2018/06/22 21:00 •
Son yıllarda ultrason teknolojisi kozmetik ve estetik amaçlı olarak geniş uygulama alanına sahip olmuştur
Plastik Cerrahide Yenilik:San*l Liposuction İncelmek İçin, Kavitasyon ve Vela Smooth Bir Arada

Son yıllarda ultrason teknolojisi kozmetik ve estetik amaçlı olarak geniş uygulama alanına sahip olmuştur. Ankara Onep Plastik Cerrahi Merkezi Koordinatörü Op.Dr.Hıfzı Velidedeoğlu yeni bir yöntem olan kavitasyonu Tahlil.com okuları için anlattı.
Ankara Onep’de de uygulamaya başlanan kavitasyon, vela smooth cihazı ile kombine edilerek kullanıldığından; kavitasyonun yağ parçalama etkisi ve vela smoothun sıkılaşma ve selülit tedavisini birleştirerek daha etkili ve kesin sonuçlar veren tüm dünyada kendini kanıtlamış güvenli bir teknolojidir. Ultra kavitasyon teknolojisi ile hücreler arası boşluklar doldurularak, fizyolojik yapının iyileştirilmesine çalışılır, yağ hücreleri arasındaki bağların çözülmesine yardımcı olur ve yağ hücrelerinin çeperlerini zayıflatıp parçalayarak sonuca ulaşılır.
Kavitasyon Cihazının yaydığı düşük frekanslı ultrason dalgaları bölgesel yağ birikimlerini azaltmak ve vücudu yeniden şekillendirmeyi içermektedir. Oluşturduğu ultrason dalgaları yağ hücre zarlarını parçalamakta ve açığa çıkan yağ da vücuttan atılmak üzere kan ve lenf yoluyla bölgeden uzaklaştırılmaktadır.
Bölgesel yağlanma ve selülitle bu ses dalgaları yardımıyla savaşılmaktadır. Kavitasyon uygulaması ile oluşan köpüklenme önce genişleme, sonra patlama yaratır. Kavitasyon denilen bu etki; yağı sıvılaştırıp hücrelerin duvarlarını tahrip ederek yağların yapısını bozar.
Bu dokudaki yağ hücreleri ve açığa çıkan yağ asitleri parçalanarak, lenf yolları sayesinde buralardan uzaklaştırılmaya çalışılır. Onep’de uygulama yaptığımız hastalarımızda İlk seansta yağlı alanın kalınlığına göre değişen 2-10 cm arasında bir incelme gözlemledik.
Kavitasyon ile gözle görülebilen iyi sonuçlar elde etmek için 6-10 seans uygulama yapılması gerekmektedir.her seansımız bölgeye göre değişiklik göstererek 40 ila 60 dk sürmektedir.Kişinin durumuna göre seans sayısını belirliyor, tedaviyi desteklemek için, yağsız diyet yapılmasını ve bol su içilmesini öneriyoruz.

KAVİTASYONU HANGİ BÖLGELERİN İNCELMESİNDE VE ŞEKİLLENMESİNDE KULLANILIYORUZ?

Kavitasyon kurtulmak istenilen, bel, karın, göbek, kol, kalça ve sırttaki çözülemeyen depo yağları parçalayıp, yerleşmiş bölgesel yağları öncelikle eritmek, selülitli bölgelerin görünümünü azaltmasına yardımcı olmak amacıyla kullandığımız güçlü bir cerrahisiz estetik sistemidir.
Onep’deki Kavitasyon cihazımızın bir diğer özelliği de ayarının ve ultrason probunun değiştirilerek aynı zamanda vela smooth ile birlikte uygulanarak cilt sıkılaştırması ve selülit tedavisi için fayda sağlamasıdır.

KAVİTASYON NASIL UYGULANIYOR?

Kavitasyon uygulaması başlamadan bir gün önce ve sonraki gün en az 2,5 litre su içilmesi gerekmektedir. Bu, eritilmiş olan yağların vücuttan atılması için mutlaka uyulması gereken bir kuraldır. Kavitasyon Uygulaması, haftada bir yada iki seans olmak üzere, kişinin durumuna göre 8-10 seansta tamamlanır. Bir seans ortalama 40 dakika sürer.
Kavitasyon uygulaması yapılacak alandaki deriye jel sürüldükten sonra cihazın uygulama başlığı o alanda gezdirilmektedir.Kavitasyon işlemi tamamen ağrısızdır.Seans süresince kulağınıza ıslık gibi bir ses gelecek olup,tamamen zararsızdır.
Seans sonrası idrarda koyulaşma gözlenebilir.Bu parçalanan yağların karaciğer ve böbreklerden atılımından kaynaklanmaktadır. Kavitasyon ıygulamasından sonra En az 2 lt su içmek gerekmektedir. İlk seansta yağlı bölgenin kalınlığına göre değişen 2-10 cm arasında ciddi bir incelme görülür. Sonraki seanslarda bu incelme tabiî ki azalarak devam eder. Kişinin durumuna göre seans sayısı belirlenir.

KAVİTASYON'un FARKI NEDİR?

Kavitasyonun diğer yöntemlerden en büyük farkı; uygulamaların ağrısız ve acısız olması, seanstan sonra hemen günlük yaşama devam edilebilmesi, uygulama yerlerinde herhangi bir morluğun söz konusu olmaması...
 • Güvenli, ağrısız, non-invaziv
 • Otomatik parametreler
 • Liposuction ile kıyaslanabilecek sonuçlar
 • Kalıcı sonuçlar • Kullanım rahatlığı
 • Selülit ve Yağ parçalamada son derece etkili

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?