Plastik Şişeler Neden Sağlıksız?

Yayın Tarihi : 2018/02/28 11:02 • Güncelleme Tarihi : 2018/02/28 11:02 •
Özellikle yaz aylarınıngeldiği ve suya olan ihtiyacımızın maksimum seviyelere ulaştığı bu günlerde petşişe kullanımları da büyük oranda artmaktadır
Plastik Şişeler Neden Sağlıksız?

Özellikle yaz aylarınıngeldiği ve suya olan ihtiyacımızın maksimum seviyelere ulaştığı bu günlerde petşişe kullanımları da büyük oranda artmaktadır. Her ne kadar cam şişelerin dahasağlıklı olduğu bilinse de, gerek maliyet, gerek kullanım kolaylığı açısındançoğu zaman tercih plastik, pet şişelerden yanadır.

Plastikler, bakteri üretmeyeve onlara yaşam alanı sunmada çok uygun bir ortamdır. Plastik bir şişeyebakteri girdikten sonra, defalarca yıkasanız dahi arındırmanız pek mümkündeğildir. Ancak sirke benzeri bir maddeyle temizlemelisiniz ki bakteriler ortadankaldırılsın.

Özellikle tekrar tekrar susoğutmak maksatlı aynı şişeler defalarca kullanılabiliyor. Ancak her seferinderiskin biraz daha büyüdüğünü göz ardı etmemek gerekir. Her şişeyi bir kezkullanmaya çok dikkat etmelisiniz.

Özellikle güneşe ve yüksekısıya maruz kalmış şişeler bakteri ve hepatit virüsü taşımaya daha yatkındır. Busebeple de özellikle açık havada alınan sulara daha çok dikkat etmekgereklidir.

Pet şişelerin altındabulunan, üçgen şeklinin içindeki 1 rakamı da tek kullanımı ifade edenuyarıcıdır. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?