Prostat hastalıklarına Önlem Almak Mümkündür

Yayın Tarihi : 2018/02/28 11:03 • Güncelleme Tarihi : 2018/02/28 11:03 •
Prostat; mesanenin arka kısmında yer alan bir salgı bezidir
Prostat hastalıklarına Önlem Almak Mümkündür

Prostat; mesanenin arka kısmında yer alan bir salgı bezidir. Prostatın en önemli fonksiyonu; sperm kalitesini attırmak ve  korumaktır. Sperm kalitesini arttırıcı sıvıyı salgılar ve spermleri bu sıvı içerisinde muhafaza edilmesini sağlar. Ayrıca mesanenin uç kısmını tıkamak suretiyle  idrar kaçmasını engeller. Orgazm halinde spermlerin salgılanmasını sağlar. Yani erkeklerde oldukça önemli yapılardır.

Prostat hastalığı 2 kategoride incelenir.  Bunlar; prostat büyümesi ve prostat iltihaplanması. Prostat büyümesi; kanser olarak nitelendirilen büyümelerdir. Prostat iltihabı ise; daha çok gençlerde görülen, cinsel yolla meydana gelen mikrobik oluşumlardır.

Prostat sinsi bir hastalıktır ancak ;bazı belirtileri erken teşhisi sağlar. Bunlar; ilk önce idrar akışında yavaşlama görülür. Daha sonra idrar torbasında tam boşalamama görülür. Hastalığın son aşamasında ise; sıkça idrara çıkma, cinsel istekte  azalma ve sperm kalitesinin düşmesi sıkıntıları oluşur.

Dünya üzerinde erkeklerde en çok görülen kanser  türüdür. Bu hastalığa yakalanmadan alınabilecek en güzel önlem; tuvalet ihtiyacını oturarak gidermektir. Tuvalet ihtiyacı ayakta giderildiğinde mesanenin sadece uç kısmı boşaltılmış olur. Alaturka tuvaletlerde ise bacaklar  karın bölgesine baskı  yapar ve tam boşalma sağlanır .Bu sayede sidik torbası tam boşalır ve prostat görevini daha çok yerine getirebilir.  

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?