Prostat Kanserinden Korunmak İçin Neler Yapılmalı?

Yayın Tarihi : 2017/07/27 12:36 • Güncelleme Tarihi : 2017/07/27 12:36 •
Prostat kanseri son zamanlarda erkeklerde oldukça sıkgörülen bir kanser türüdür
Prostat Kanserinden Korunmak İçin Neler Yapılmalı?

Prostat kanseri son zamanlarda erkeklerde oldukça sıkgörülen bir kanser türüdür. Prostatta yer alan hücreler anormal bir şekildeçoğaldığında kansere neden olur. Kanserde erken teşhis çok önemlidir. Çünkü ilerleyenevrelerde karaciğer ya da diğer organlarda da tümörlü hücrelergörülebilir. 

Korunma yöntemleri olarak ilk olarak sağlıklı beslenmeçok önemlidir. Aşırı yağlı yiyecekler, işlenmiş kırmızı et türleri, sigara,alkol kullanılmamalı; domates, ıspanak, greyfurt, soya fasulyesi gibiyiyecekler tercih edilmelidir. E vitamini ve selenyum alımı da prostat kanseririskini  düşürüyor. Yulaf, ay çekirdeği,ton balığı, mantar, kuru kayısı, brokoli, kivi, fındık gibi besinlerle gerekliolan E vitamini ve selenyumu karşılayabilirsiniz.

Genelde hastalar idrar yapmada zorluk, sık idraragitme, akım hızında azalma gibi şikayetlerle başvururlar. Bunlara ek olarakkemik ağrıları, kansızlık, halsizlik görülebilir. Bu belirtiler görüldüğündebir doktora başvurulmalı ve hasta düzenli kontrol altına alınmalıdır. Aynızamanda egzersiz yapmak kişiye hem fiziksel hem de psikolojik olarak faydasağlayacak ve kişinin kansere karşı direncini arttıracaktır.

                                                        

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?