Ramazan Ayı Yaklaşırken Nasıl Hazırlık Yapılmalı?

Yayın Tarihi : 2020/04/19 08:30 • Güncelleme Tarihi : 2020/04/19 08:30 • Yazar: Biyolog Nesibe Şanaldı Alpoğlu

Dünya üzerinde korona virüsle mücadele kapsamında insanlar evlerine çekilmiş ve gündemlerinde daima virüs varken, bu durumdan bir nebze olsun uzaklaşmak için güzel bir fırsat olan Ramazan Ayı yaklaşmaktadır.

 

Ramazan Ayı Yaklaşırken Nasıl Hazırlık Yapılmalı?

Dünya üzerinde korona virüsle mücadele kapsamında insanlar evlerine çekilmiş ve gündemlerinde daima virüs varken, bu durumdan bir nebze olsun uzaklaşmak için güzel bir fırsat olan Ramazan Ayı yaklaşmaktadır.

Artık gündemde daha fazla düzenli beslenme, düzenli uyku ile ilgili haberler duymak mümkündür.

Ramazan Hazırlığı Nasıl Yapılmalıdır?

Oruç tutmak, vücudun dinlenmesi, zararlı birikimlerden kurtulması için inanılmaz bir detoks fırsatıdır. Bu dönemi doğru değerlendirmek, sonrasında daha sağlıklı bir vücuda sahip olmanızı destekleyecektir.

Ramazan ayına hazırlıkta en önemli husus su tüketimidir. Ramazan ayının yaz dönemine denk gelmesi, oruç süresinin uzun, yeme içme serbestliğinin kısa olduğu bir süreyi gerektirir. Bu durumda yeteri kadar su tüketilmezse, vücutta aşırı halsizlik ve bağışıklığın düşmesi söz konusu olabilir.

Ayrıca su içmek, vücut fonksiyonlarının daha doğru ve düzenli çalışmasını desteklemek yanında, daha güzel bir cilt görünümüne de sahip olmayı sağlar.

Bu sebeple ramazan ayı öncesinde bol su tüketmeye başlanmalıdır. Bu sayede ilk olarak ramazana kadar vücudun eksik olan su ihtiyacını, açık daha fazla artmadan kapatmak gerekir.

Bu düzenli su alımını ramazanda da devam ettirmek çok önemlidir. Bu sayede vücut fonksiyonu bozulmadan hatta iyileştirilerek ramazan dönemi geçirilmiş olur.

Ayrıca su içmek, açlık hissini de azaltacağından iftarlarda ağır yemeyi de engelleyecektir.

Ramazan Ayına Dolabınızı Hazırlayın

Ramazan ayında ne yediğiniz, normal zamanda ne yediğinizden daha önemlidir. Yeme süresi kısa olduğundan, daha besleyici, daha doyurucu ve vitamin ve mineral bakımından daha zengin besinler tercih edilmelidir.

Bu sebeple buzdolaplarını sebze ve meyvelerle zenginleştirmek gerekir. Ayrıca dolaptaki fazlalık abur cubur, yağlı yiyeceklerden kurtulmanın tam vaktidir. Çünkü aşırı yağlı, baharatlı ve şekerli tüketimi; ramazan ayında kilo almanızın yanında, yeterince beslenememenize de sebep olur.

Bu gıdalar yerine, detoks yapmanıza yardımcı olacak ancak su kaybettirmeyen şekilde beslenmeye özen gösterin. Örneğin karaciğer temizleme özelliğinden dolayı bol bol enginar tüketebilir, sindirim ve boşaltım sisteminizin sağlığını korumak için zeytinyağı kullanabilir ve bağışıklığınızı kuvvetlendirmek için salatalarınızı bol limon suyu ve kabuğuyla zenginleştirebilirsiniz.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?