Ramazan Ayında Oruç Tutacak Şeker Hastalarına Öneriler

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2018/06/22 21:00 •
Her Ramazan olduğu gibi bu Ramazan ayında da bir çok şeker hastası oruç tutacak
Ramazan Ayında Oruç Tutacak Şeker Hastalarına Öneriler

Her Ramazan olduğu gibi bu Ramazan ayında da bir çok şeker hastası oruç tutacak. Özellikle şeker hastalarının Ramazan ayında oruç tutarken dikkat etmeleri gereken bazı önemli noktalar. var.
Tahlil.com olarak, şeker hastalarını bu konuda bilgilendirmek istiyoruz.
Oruç tutarken beslenme programı, mümkün olduğunca doğal beslenme alışkanlıklarına yakın olmalıdır.Özellikle şeker hastalarının; iftar ve sahur yemekleri hafif ancak kan şekerini ayarlayıcı şekilde düzenlenmelidir.
İftarda ağır, aşırı karbonhidratlı, yağlı,bol kalorili, kızartmalı, hayvansal besinler alınmamalıdır.Mümkün oldukça,yağsız çorba, sebze yemekleri, meyve ve yeterli miktarda sıvı alınmalıdır.
 İftardan bir kaç saat sonra ise hafif kahvaltı tarzında ara öğün almak yararlı olacaktır.
 Şeker hastaları, yatmaya 1-2 saat kala hafif bir meyve öğünü alabilirler.
 Diabetli hastaların sahura kalkmadan oruç tutması ya da sahurda yalnızca su içilip yatması ise kesinlikle önerilmemektedir. Sahurda kan şekerini uzun süre düzenli tutabilecek, kepekli tahıllar, kahvaltılık ürünler ve sebze yemekleri tercih edilmelidir.
Şeker hastaları, ramazan ayı boyunca sürekli olarak doktorları ile iletişim halinde olmalıdır. Özellikle orucun ilk günlerinde sık sık kan şekerlerini ölçerek, bu konuda doktorlarını bilgilendirmelidirler.
 Açlık şekeri kadar tokluk şekerinin ölçülmesi de önemlidir.
Şeker hastalarının belirli aralıklarla iftar öncesi ve iftardan iki saat sonra ve uzamış açlık döneminde kan şekerlerinin ölçülmesi de önerilmektedir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?