Regl Döneminde Neden Ağızda Yara Olur?

Yayın Tarihi : 2015/06/19 11:52 • Güncelleme Tarihi : 2022/04/17 08:08 •

Kadınların belirli yaş aralığında düzenli olarak yaşadıkları regl döngüsü sırasında çoğu zaman bağışık sistemlerinin zayıfladığı ve hastalıklara çok daha açık hale geldiği bilinmektedir

Regl Döneminde Neden Ağızda Yara Olur?

Kadınların belirli yaş aralığında düzenli olarak yaşadıkları regl döngüsü sırasında çoğu zaman bağışıklık sistemlerinin zayıfladığı ve hastalıklara çok daha açık hale geldiği bilinmektedir. 

Bu nedenle regl dönemlerinde ağızda aftların görülme sıklığı oldukça yüksektir. Bu durum tabii ki her adet döneminde ve adet gören her kadında görülecek diye bir durum söz konusu değildir. Özellikle vitamin ve mineral eksikliği olan kadınlarda sıklıkla rastlanan bir durumdur regl dönemlerinde oluşan ağız aftları. Çünkü vücudun genel metabolizmasını organlar idare etse de, bu organların da mutlaka dışarıdan beslenmesi ve güçlenmesi gerekir. Vitamin ve mineraller vücutta tam olarak bu işi gerçekleştirirler ve kişinin organların düzenli işlemesini destekler, onları beslerler.

Aftları önlemek ve hastalıklardan korunmak için dengeli beslenme ve düzenli uyku çok önemlidir. Gerek görülürse bağışıklığı kuvvetlendirmek için dışarıdan takviye ürünler alınabilir. 

Bağışıklığın en önemli unsurlarından biri de, kas gelişimini desteklemektir. Yani kişi, sadece beslenme ile değil, kaslarını geliştirerek, spor yaparak da vücudunu hastalıklara karşı dirençli hale getirmelidir. Haftada en az 3 gün tempolu yürüyüş yapmak hatta şartlar uygunsa yüzme veya fitness ile desteklemek en güzelidir.

Regl Döneminde Vücut Neden Hastalıklara Açık Hale Gelir?

Kadın vücudu yaklaşık olarak ayda bir verimli yumurta üretir. Ne demektir verimli yumurta? Döllendiğinde bir yavru meydana getirebilecek ve vücutta bebeğin kalbi oluşana kadar (gebeliğin yaklaşık 6. haftasına kadar) bebeğin besin ihtiyacını karşılayaca besin dokudur. Ve bu besin doku kullanılmadığında vücuttan regl olarak dışarıya atılır. 

Yani kişi adet döneminde, birikmiş vitamin ve minerallerinin bir kısmını kaybeder. Ayrıca bu besin doku, kanla birlikte dışarıya atıldığından, demir minerali de en fazla düşen unsurlardandır. Bu sebepledir ki, adet dönemlerinde kadınlar hastalıklara daha açık hale gelirler. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?