Saç Dökülmesini Engellemek İçin Öneriler

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2018/06/22 21:00 •
Saç dökülmesi birçok hastalığın habercisi olabilir
Saç Dökülmesini Engellemek İçin Öneriler

Saç dökülmesi birçok hastalığın habercisi olabilir. Tiroid hastalığı varlığında, hormonal dengesizlik ve kansızlık gibi hastalıklarda, beslenme bozukluklarında  saç dökülmesi görülebilir. Saç dökülmesini önlemek için ise, uzmanlar bir takım önerilerde bulunuyor.

1.Dengesiz diyetler saçlarımıza zarar verebildiğinden, bu tür diyetlerden kaçınılmalıdır. 

2.Dengeli beslenme, sağlığımız kadar saçlarımız için de önemlidir.Dengeli beslenerek, kansızlık ve vitamin eksikliği gibi, saç dökülmesine yol açabilen  bazı hastalıkların  önüne geçebiliriz. 

3.Sporun kan dolaşımını hızlandırıcı etkisi, saç büyüme ve gelişiminde de önemli yer tutar.Bu nedenle düzenli spor yapılmalıdır. 

4.Bitki çayları saç dökülmesine karşı engelleyici özelliğe sahiptir. Ihlamur, ada çayı, atkuyruğu, papatya, ısırgan otu gibi bitkiler saç dökülmesine karşı yararlıdır. 

5.Saç diplerine masaj ile uygulanan bazı ilaçlar, saçlarda dökülmeyi yavaşlatabilmektedir. Saç gelişimini başlatan, saç derisine sürülerek uygulanan losyonlarla, mezoterapi gibi kişiye yönelik destekleyici tedavilerle beraber kelliğe sebep olabilecek aşırı saç dökülmelerinin önüne geçilir. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?