Saç Ekimi Sonrası Süreç

Yayın Tarihi : 2017/07/28 10:38 • Güncelleme Tarihi : 2020/04/02 22:46 •
Günümüz şartlarında kişinin psikolojik olarak kendini iyi hissetmesi ve kendiyle barışık olması fiziksel görüntüsüyle sıkı bir bağlantı içindedir.
Saç Ekimi Sonrası Süreç

 Günümüz şartlarında kişinin psikolojik olarak kendini iyi hissetmesi ve kendiyle barışık olması fiziksel görüntüsüyle sıkı bir bağlantı içindedir.Saç kaybı ve kellik kişilerin eksiklik hissetmesine ne özgüven kaybına sebep olabilmektedir.Bu yüzden saç ekimi bu sorunda önemli bir yöntemdir.

Saç ekimi işlemi hastane şartlarında uyanık bir durumda yada sedasyon eşliğinde uygulanan  bir yöntemdir.Steril ortamda ve eğitimli kişiler tarafından yapılması önemlidir.Bu işlem sonrası bakım önemlidir.

Ameliyat sonrası hem kök alınan hemde ekilen bölgelere pansuman uygulanır.Kişiye gerekli ilaçlar reçete edilir. İşlemden 2 gün sonra pansuman açılır ve saçlı bölge ilaçlı şampuan ile yıkanır ve kurutulur.Kişiye günlük pansuman tarif edilir.
Ekim yapılan bölgeye temas etmeyecek şekilde kap takması önerilir.İşlemden 1 hafta sonra kontrol edilmek üzere çağrılır.20. günden sonra ekilen köklere ait saçlar dökülür ve 2-3 ay içinde dökülenlerin yerine yenileri oluşmaya başlar.1 yıl sonra tam olarak kendini gösterir.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?