Saç Mezoterapisi Nedir Nasıl uygulanır?

Yayın Tarihi : 2016/04/03 12:33 • Güncelleme Tarihi : 2016/04/03 12:33 •
Mar-Med Marmara Hair Estetik UzmanıMeral Biçer, mezoterapi ileilgili şu açıklamalarda bulunuyor: Saç Mezoterapisi, saçın gereksinim duyduğu vitaminlerin, minerallerin veproteinlerin saçlı deri içine oldukça ince iğneler sayesindedirekt olarak enjekte edilmesi işleminden oluşmaktadır
Saç Mezoterapisi Nedir Nasıl uygulanır?

Mar-Med Marmara Hair Estetik UzmanıMeral Biçer, mezoterapi ileilgili şu açıklamalarda bulunuyor:

 

SaçMezoterapisi, saçın gereksinim duyduğu vitaminlerin, minerallerin veproteinlerin saçlıderi içine oldukça ince iğneler sayesindedirekt olarak enjekte edilmesi işleminden oluşmaktadır. Saçmezoterapisi, kıl köklerinin beslenmesini sağlayan vitaminlerin,antioksidanların ve kan dolaşımınıarttıran ilaçların 2 ya da 4 mm lik özel iğneler ve bir enjektör aracılığıile doğrudan kıl köklerine aktarılmasından dolayı, etkili ve başarılıbir yöntem olmaktadır.

Bu uygulama sayesinde saçdökülmeleri durdurularak, kontrol altına alınır. Günümüzde bu amaçiçin ortaya çıkan yöntemler arasında en kalıcıetkiye sahip olmasıve kalıcıçözümler sunmasından dolayı, saçmezoterapi yöntemi tercih edilmektedir.

Neden Mezoterapi?

Çünküsaçların ihtiyacıolan vitamin ve mineral desteğini sağladığıiçin sağlıklıbir şekilde bu problemleri önlemektedir.Gerekli olan bu maddeleri direkt olarak ilgili dokulara ve çevresine aktarılabilen tıbbi bir yöntem olmasındankaynaklanmaktadır. Küçük dozlar halinde deri içine enjeksiyonlaruygulanır. Dermis içine uygulanan bu enjeksiyon, hücresel metabolizmanın uyarılmasınısağlayarak, dokuların canlanmasıiçin uygun ortamıhazırlar. Bu sayede mevcut olan saçlarında daha sağlıklıolmasınısağlanmaktadır. Saçın ihtiyaçduyduğu gereksinimlere ve kişinin özelliklerine göre seans şeklinde uygulanır. 6 ila 10 seans arasında, saçdökülmelerini tamamen durdurabilmektedir.

Ayrıca uygulanan teknik sağlık açısından kesinlikle birtehdit oluşturmamaktadır. Yaşanan bazınedenlere bağlıolarak saçdökülmeleri yaşayan her kişiye, rahatlıkla uygulanabilen bir yöntemdir. Saçmezoterapisi tedavisi saçdökülmesinin durmasınısağlarken, birtaraftan da mevcut saçların dayanıklılığınıarttırmaktadır. Kadın ve erkeğe, gençve yaşlı, her hastaya uygulanabilir yöntemdir. Bknz: http://www.marmarahair.com/sac-mezoterapisi/

SaçMezoterapisi Yöntemi Nasıl Uygulanır?

Saçdökülmeleri genelolarak beslenme ve dolaşım sistemi bozukluğunun yol açtığıetkilerden kaynaklandığıiçin, bu açığıgiderme amacıile uygulanmaktadır. Mezoterapiuygulanmadan önce kafa derisinin hazırlanmasıiçin termoterapi işlemi uygulanır. Esas olarak saçtermoterapisi mezoterapi öncesinde uygulanmasıgereken bir tekniktir. Kafa derisininyumuşatılmasıiçin ozonlanmışbir buhar aracılığıile mezoterapi için uygun şartlar hazırlanırken, yapılan bu işlem sayesinde ağrıhisside ortadan kaldırılır.

Termoterapi ardından saçın yapısında yer alanvitamin, mineral, keratolitik ajanlar, minoxidil, dolaşım arttırıcıve lokal anestezik olan kişiye özel bir karışım hazırlanır. Hazırlanan bu karışım saçmezoterapi tabancasıdenilen aracın içine yüklenir. Bu tabancanın temasta olduğu yer birbilgisayar ile her tetiğe basıldığıanda ne kadar miktar ilacın saçlıderiye aktarılacağıkonusunda yönlendirmektedir. Böylece ilacın iğne içine aktarılırken, çıkarken ya da içindeyken boşalmasıdurumunda doktor tarafından bu bilgisayarsayesinde kontrol altında tutulur. Ayarlarıyapıldıktan sonra ilaçbelirli aralıklarla bu tabanca yardımıile tüm saçlıderiye eşit miktarda dağıtımınısağlar.

Tüm alanın taranmasından sonra saçlıderiyi ilaçetkisi altında tutabilmek için özel bir yağkarışımıyardımıile gözenekleri kapatılır. Uygulama sonrasında saçların yıkanmaması, ıslatılmamasıve herhangi bir ilacın kullanılmasıgerekir.

Hangi Durumlarda Uygulanabilir?

Nedenlerine bağlıolmaksızın, yaşanan her saçdökülmesi sorunlarında uygulanmaktadır;

       -   Stres kaynaklısaçdökülme,

        -  Mevsimsel saçdökülme,

         - Metabolik kaynaklısaçdökülme,

         - Alopecia Areata,

          - Saçkıran,

          - Genetik olarakerkek tipi saçdökülme,

          Gebeliğin ardından yaşanan ani saçdökülmelerinde de, oldukça etkili bir yöntem olarak kullanılmaktadır.

SaçMezoterapisi Tekniği Hangi Amaçla Uygulanmaktadır?

Kadın ve erkekte görülen tüm saçdökülme problemlerinekarşılık, saçdökülmelerinin durdurulmasıamacıile uygulanmaktadır. Saçdökünmelerinin başlıca nedeni, beslenmeve dolaşım bozuklarının bir sonucu olduğu için, saçderisinin ihtiyacıolan vitamin ve minerallerin enjekteedilmesi ile bu sorun engellenmektedir. Ayrıca kafa derisinde mevcut olan ama ne dökülme ne de ölme eğiliminde bulunan güçsüz bebek saçlarının, canlandırılmasıve kalınlaşmasıiçin de, saçmezoterapisi tekniği uygulanmaktadır. Böylece zayıf kıl kökleri beslenerek, sağlıklısaçlarında çıkmasına fırsat tanımaktadır. Bazıkişilerde kafa derisinde canlısaçhücresi olmasına rağmen, saçüretimi yapamayan saçhücreleri bulunmaktadır. Saçmezoterapisi yöntemi ile bu hücreler uyarılarak, hücrelerin hareketegeçmesi ve yeni sağlıklısaçların çıkmasıamaçlanmaktadır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?