Sağlıklı Kilo Alma Önerileri

Yayın Tarihi : 2018/06/28 17:27 • Güncelleme Tarihi : 2018/06/28 17:27 •
Sağlıklıkilo almanın önemli noktalarından biri kahvaltıdır
Sağlıklı Kilo Alma Önerileri

Sağlıklıkilo almanın önemli noktalarından biri kahvaltıdır. Kahvaltıda proteinkaynakları ve ekmek tüketilmelidir. Ayrıca taze sıkılmış meyve suları vitaminaçısından zengindirler ve kalori açısından 3-5 porsiyon meyveye denk gelmektedir.Protein tüketimi de kas dokusunun artırılmasın da önemlidir.

Sağlıklıkilo almak isteyen kişilerin öğün atlamaması gerekmektedir. Ara öğünlerdekalori ve protein açısından zengin beslenmeleri önemlidir. Özellikle fındık,fıstık, ceviz, süt, kuru meyveler örnek olarak verilebilir.

Anayemeklerde yemekle birlikte sıvı içecekler alınmamalıdır. Bu sıvılar toklukhissine sebep olabileceği için yemekten 30 dk sonra içilmelidir.

Yemektenönce yapılan 30 dakika hafif tempolu yürüyüş iştah açacağı için sağlıklı kiloalımına katkıda bulunacaktır.

Sağlıklıkilo almak için yapılan yemeklerin besin değerleri artırılmalıdır. Keklerdefındık fıstık kullanımı, makarnalarda kıyma veya baharatlarla desteklemekfaydalı olacaktır.

Tatlıtüketimi iştahı kapatmayacak şekilde olmalıdır. Özellikle ana yemeklerden öncetüketilmemelidir.Sütlü tatlılar kalsiyum ve protein açısından zengin olduğuiçin tercih edilmelidir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?