Seçtiğiniz Mama Anne Sütü Kadar Güvenilir mi?

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2018/06/22 21:00 •
Hastalıklara karşı doğal kalkan: Anne sütüSeçtiğiniz mama anne sütü kadar güvenilir mi?Yeni doğanlar için en ideal besin anne sütüdür
Seçtiğiniz Mama Anne Sütü Kadar Güvenilir mi?

Hastalıklara karşı doğal kalkan: Anne sütüSeçtiğiniz mama anne sütü kadar güvenilir mi?
Yeni doğanlar için en ideal besin anne sütüdür. Bağışıklığın gelişmesi ve hastalıklara karşı direncin artmasını sağlayan anne sütü ile beslenme, bebekler için en ideal yöntemdir.
Zamanla bebeğin besin gereksinimlerindeki değişikliğe paralel olarak içeriği, bileşimi değişen mucizevi bir besindir.
O nedenle ilk 6 ay bebeğin sadece anne sütü ile beslenmesi önerilir.
Peki bebeğinize anne sütü veremiyorsanız?
SGS Türkiye Tüketici Ürünleri Gıda Bölümü Teknik Satış Yöneticisi Nur Altuğ, mama seçerken nelere dikkat edilmesi gerektiğini şöyle sıralıyor:
 ” Mama seçerken, içeriğindeki protein, yağ miktarının anne sütüne yakın olması, nişasta ihtiva etmemesi, kontamine (dışarıdan bulaşma ile saflığını kaybetmiş) olmaması aranılacak en önemli özelliklerdir. Günümüz koşullarında, teknolojik ve klinik ilerlemelerle bilinen markaların hemen hemen hepsinde aynı değerde olması mümkün olmamakla birlikte anne sütüne yakın içerik karşılanıyor. Asıl önemli olan, mamanın içinde neler olduğundan çok neler olmamalı sorusunun cevabıdır.” diyor.
Bebekler, en az 1 yaşına kadar hatta mümkünse 1,5 yaşına kadar kesinlikle kutu sütlerle veya açıkta satılan inek sütleriyle beslenmemelidir. İnek sütü bilinenin aksine bebeklerde demir eksikliğine, kansızlığa ve gizli bağırsak kanamalarına neden olur. Bunun yanında mama olduğu iddia edilen pirinç unu ve nişasta gibi ürünler bebeğin protein, vitamin ve mineral gibi gerekli ihtiyaçlarını karşılayamaz. Bu tür mamalar ve inek sütü ile de bebek doyar ancak; büyüme ve gelişim geriliği, hastalıklara karşı direnç düşüklüğü ile karşılaşılır. Ayrıca içeriğinde şeker ve şeker içeren mamalar da bebek beslenmesinde uygun değildir. Bebeği şekere bağımlı hale getireceği için anne sütünü bırakmasına dahi sebep olabilir.
Altuğ, “ Bazı mama markaları kendi internet siteleri üzerinden, yaptırdıkları kontrol analizlerinin sonuçlarını paylaşıyorlar, mama seçilirken bunlar da incelenebilir ve ona göre karar verilebilir.” önerisinde bulunuyor.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?