Şeker Hastaları ve Kediler

Yayın Tarihi : 2017/10/17 12:40 • Güncelleme Tarihi : 2020/10/13 09:12 •
Kedi ve diğer hayvanlarla birlikte yaşamak kişinin ruhsal ve bedensel sağlığının korunmasında oldukça etkilidir
Şeker Hastaları ve Kediler

Kedi ve diğer hayvanlarla birlikte yaşamak kişinin ruhsal ve bedensel sağlığının korunmasında oldukça etkilidir. Ancak bunun yanı sıra bazı durumlarda bilinci elden bırakmamak gerekir.

Kedi Neden Şeker Hastalığında Tercih Edilmemeli?

Şeker hastalığı taşıyan kişilerde metabolizma problemleri vardır. Bunun neticesi olarak kişilerde yara iyileşmeleri gecikir ve ufak yaralar dahi aylarca düzelmeye bilir. Kişinin vücudu kendini onarmakta güçlük çeker.

Kediler oyun oynamaktan çok hoşlanırlar. Özellikle dışarı çıkmayan ve ev ortamında enerjisiini atmaya çalışan kediler; pati atarak, hafifçe ısırarak oynamak isterler ancak bunları yaparken istemeden de olsa karşıdaki bireye zarar verirler. Özellikle tırnaklarının meydana getirdiği çizikler, şeker hastalarında oldukça geç iyileşir. Vücutta bulunan açık yara da her zaman risk demektir. Çünkü dış dünyaya açık olan yara yüzeyler, dışarıdan mikropları alma ve direk olarak kan dolaşımına verme etkisine sahiptir ki, bu da istenmeyen bir durumdur. bu sebeple şeker hastalarının evde kedi beslemesi önerilmez.

Kedi Beslemenin Faydaları Nelerdir?

Hayvan beslemek özellikle gelişim çağındaki çocuklar ve yalnız kalan yaşlılar için tavsiye edilen bir durumdur. çünkü bu kişilerin psikolojik destekleri oldukça kıymetlidir.

Kedilerin çıkardıkları mırıldama sesleri, insan kalbi ile senkronize olma özelliğine sahiptir. yani bir kediniz varsa muhtemelen daha düzenli çalışan bir kalbiniz var demektir. Ayrıca bu senkronizasyon aradaki bağı güçlendirerek aidiyet kurar ve kişiye kendini iyi hissettirir.

Kediler hayvan ırkları arasında en zekilerdendir. Bu sebeple eğittiğinizde ne dediğinizi anlar, kuralları kabul eder ve size derdini çok güzel anlatabilir. Bu sebeple iletişim kurmak son derece kolaydır.

Ayrıca çocuğun kendi emeğiyle kediye bakması, sorumluluk alma bilincini geliştirir ve bir canlıyı büyütmenin mutluluğunu yaşar.

Özellikle travma sonraları çocukların çok daha kolay iyileşmelerini ve sosyalleşmelerine katkı sağlar.  

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?