Sert Zeminde Yürümek Topuk Dikenini Tetikliyor!

Yayın Tarihi : 2015/11/18 11:12 • Güncelleme Tarihi : 2023/01/17 11:44 •

Topuk dikeninde de diğer hastalıklarda olduğu gibi, vücut bir süre direnir. Ancak siz bedeninizin ne demek istediğini anlamaz, ona uygun davranmazsanız bu direnç kırılır ve hastalıklar meydana gelir.

Sert Zeminde Yürümek Topuk Dikenini Tetikliyor!

Sert zemin, topukta bulunan kasın zedelenerek kanamasına ve dolayısıyla topuk dikeni oluşumuna zemin hazırlar. Bu durumun üstesinden gelmek için mümkünse çim veya toprak alanlarda yürümeyi tercih edin. Ve eğer ortamınız pek uygun değilse ortamı kendinize göre ayarlayabileceğiniz ayakkabılar seçin. Tabanları yumuşak olsun. Fazla düz olmasın. Ayak beninizi ve parmaklarınızı sıkmasın. Mümkünse hava alsın.

Ayak Sağlığı Nasıl Korunur?

Kişinin hastalıklarda ilgili durumları her an değişebilir. Örneğin bir insanın hiç alerjisi yokken, bir anda alerjisi gelişebilir ve kronik hale dönüşebilir. Topuk dikeni de böyledir. Örneğin 40 yaşınıza kadar bu durumla ilgili hiçbir sıkıntı yaşamazken, bir anda çıkan topuk dikeni, sizde de kronik hale dönüşebilir.

Topuk dikeninde de diğer hastalıklarda olduğu gibi, vücut bir süre direnir. Ancak siz bedeninizin ne demek istediğini anlamaz, ona uygun davranmazsanız bu direnç kırılır ve hastalıklar meydana gelir. Topuk dikeni oluşmaya başladığında; ayakta çok kaldığınızda ağrı, uzattığınızda sızlama, yere basarken sertlik hissetme gibi durumlar ortaya çıkar.

Bu aşamada vücudunuzu dinler ve dikkat eder, uygun ayakkabı kullanır ve tedbir tedavileri kullanırsanız topuk dikeni aktif hale gelmez hatta durumunda iyileşme dahi gözlenebilir.

Bunun dışında ayağın genel sağlığını korumak için en önemli unsur, hava alan ayakkabılardır. Hava alan ayakkabılar mantar başta olmak üzere pek çok hastalıktan korunur.

Ayrıca ayakların temiz kalması, pamuklu çorap kullanmak, terlemesini engellemek önemlidir.

Ayakta çok kaldığınız bir işiniz varsa, ayakkabılar büyük önem taşır. Esnek, hafif bir ayakkabı; hem gün içinde yorgunluğunuzu azaltır, hem de çok ayakta kalmaya rağmen ayak hastalıklarından korur.

Ayaklarınızda çok yorgunluk hissediyorsanız özellikle şişkinlikler de varsa, yüksekte tutmaya, havalandırmaya ve düzenli yürüyüş yapmaya da dikkat etmek gerekir.  

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?