Sigara Romatoid Artrit Riskini Artırıyor

Yayın Tarihi : 2017/06/23 00:43 • Güncelleme Tarihi : 2023/01/04 10:34 •

Romatoid artrit; iltihaplı eklem rahatsızlığıdır. Toplumda, çok sık rastlanan bir hastalık olsa da, farkındalık oranı oldukça düşüktür.

Sigara Romatoid Artrit Riskini Artırıyor

Romatoid artrit; iltihaplı eklem rahatsızlığıdır. Toplumda, çok sık rastlanan bir hastalık olsa da, farkındalık oranı oldukça düşüktür.

Sigara ve Romatoid Artit

Sigara, damarlarda birikim yapar. Bu birikim zamanla katılaşır, sertleşir ve damarların içinde öbekleşmeye başlar. Bu öbekler ise, kanın bu alandan geçmesini zorlaştırır. Bu alanda tıkanan ve hız kaybeden kan, damarda ağrı ile kendini hissettirmeye başlar.

Bu ağrılar zamanla iltihaplar meydana getirir ve romatoid artrit resmen ortaya çıkmış olur.

Sigara özetle; romatoid artritin ortaya çıkmasını hızlandırır. Ayrıca, hastalığın ağır geçirilmesine de sebep olur.

Sadece sigara değil; kanın vücutta hareketlerini zorlaştıracak her unsur, aynı zamanda romatoid artitin sebebi de olabilir.

Romatoid artritte, her hastalıkta olduğu gibi, erken tanı çok önemlidir. Belirtilerden itibaren, 12 hafta içinde mutlaka doktora başvurulmalıdır.

Romatoid Artrit Hastalığından Nasıl Korunulur?

Her hastalıkta olduğu gibi romatoid artrit de yanlış yaşam tarzından ortaya çıkan bir hastalıktır. Bu ve benzeri hastalıklardan korunmanın yegane yolu, doğru yaşam tarzını yakalamaktır. Romatoid artitten özellikle korunma yöntemi ise, damar sağlığını korumakla aynı yollardır.

Spor yapmak bir yaşam tarzı haline getirilmelidir. Bu sayede damarların sağlığının korunmasıyla birlikte, metabolizma hızı da düzenlenir ve kişi ne kadar yaş almış olursa olsun; çok genç ve dinç bir vücut yapısına sahip olabilir.

Doğru beslenmek damar sağlığı için olmazsa olmazlardandır. Aşırı yağlı, baharatlı ve hayvansal beslenmekten ziyade; haftada en az 3 gün sebze yemeli, her gün düzenli bir çeşit ve aç karınla meyve tüketilmeli, ekmek ve hamur işi tüketimi azaltılmalı, her öğünde çiğ yeşillik tüketimine dikkat edilmelidir. Bu şekilde beslenerek sadece romatoid artitten değil; aşırı kilo almaktan, kendini yaşlı ve hantal hissetmekten, bağışıklığın düşüp sürekli hastalık kapmaktan kurtulmuş olursunuz.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?