Sınav Haftası Önerileri

Yayın Tarihi : 2014/05/29 18:40 • Güncelleme Tarihi : 2014/05/29 18:40 •
Sınav haftası ilk üç gün iyiolduğunuz ancak hala endişe duyduğunuz konuları gözden geçireceksiniz ve takipeden günlerde defter tekrarlarınızıyapacaksınız
Sınav Haftası Önerileri

Sınav haftası ilk üç gün iyiolduğunuz ancak hala endişe duyduğunuz konuları gözden geçireceksiniz ve takipeden günlerde defter tekrarlarınızıyapacaksınız. Sınavdan bir gün önce öğleden sonra 14.00’e kadar kendinizi sınavöncesi rahat ettirecek ve süreçten kopmamanızı sağlayacak bir çalışmayapacaksınız. ( Formül, ilke, prensip, özel notlarınız, biriktirdiğiniz sorutipleri ya da istediğiniz bir dersi gözden geçirme gibi.)

 

Gerçek sınav biraz özlenmeli… Sınav haftasında deneme sınavı uygulamalarınımümkün olduğu kadar aza indirmenizde fayda var. Çünkü yoğun bir çalışma dönemive sürekli deneme sınavları bir yerde bıkkınlık yaratacaktır. Özellikle denemesınavları anında sıkılacak, sınavın bir an önce bitmesini isteyeceksiniz veböylelikle de yanlışlarınızda artışlar olacaktır. Ayrıca sınav haftasındaolacağınız deneme sınavlarının kötü geçmesi olasılığı da mağızdaninizi bozabilir.Doğru bir söylem olmayabilir belki ama öğrenci gerçek sınavı biraz özlemeli…

 

Sınav haftası uyku düzeninizi sağlayın. Sabah herzaman olduğu gibi kalkın ama akşamları 22.00 gibi çalışmalarınızı sonlandırın. Dışarıdan yeme içme alışkanlıklarınızıbırakın. Sınavdan bir gün önce mümkün olduğunca erken kalkın ki akşamuykuya geçiş süreciniz daha kolay olsun. Sınav haftası özel durumlarınızdışında ilaç kullanmayın. Bu hafta televizyondaki eğitim ve sınav programlarından uzak durun, gündemi takip etmeyin.

 

Sınav sabahı her zaman yapmış olduğunuz kahvaltıdan vazgeçmeyin.Belki tok tutması bakımından haşlanmış patates ezmesi ya da geç sindirilmesibakımından muz yiyebilirsiniz. Alışkanlığınız varsa ve midenizi yakmıyorsa bir bardak portakal suyu içmeniztuvalete çıkmayı geciktirir.

 

Sınav günü zaten sınava gireceğinizyeri önceden görmüş olacağınızdan kalkış ve evden çıkış saatinizi ona göreayarlamalısınız. Sınava girerken yanınızda bulundurmanız gereken evraklar:

 

-         Sınava Giriş Belgesi

-         Nüfus cüzdanı ya da süresi geçerli pasaport

 

Şeffaf pet şişe içinde sugötürebilirsiniz.

 

Sınav anında herhangi bir şikayetiniz ya da sormak istediğiniz bir şeyolursa konuşmadan parmağınızı kaldırmanız yeterli olacaktır. Gözetmen sizigörecek ve yanınıza gelecektir.

 

Sınavın bitince cevap kağıdınızıve soru kitapçığınızı salondaki görevlilere teslim edeceksiniz. Böyle bir uyarıolur mu demeyin. Az da olsa önceki yıllarda gözetmenin ve öğrencinin dalgınlığınedeniyle bu tür sıkıntılar yaşanmıştır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?