Sırt Ağrılarınızın Sebebi Yatağınız Olabilir

Yayın Tarihi : 2016/03/27 15:50 • Güncelleme Tarihi : 2022/02/13 01:15 •

Kaliteli bir uyku uyumak, güne zinde başlamanın olmazsa olmazlarındandır

Sırt Ağrılarınızın Sebebi Yatağınız Olabilir

Kaliteli bir uyku uyumak, güne zinde başlamanın olmazsa olmazlarındandır. Uykunun kaliteli olabilmesi için de en önemli koşullardan birisi yataktır. Uyuduğunuz yatağın sizin vücudunuza uygun olması, uykuya kolay dalmanızı, kesintisiz uyumanızı ve güne sırt ağrıları olmadan başlamanızı sağlar. Çok sert veya fazla yumuşak yataklar sağlıklı uyku çekmenizi engeller. O nedenle vücudun baskısına göre şekil alan yataklar tercih edilmelidir.

Rahat Yatak Kişiden Kişiye Değişir mi?

Rahat kavramı, kişiseldir ve herkesin konfor alanı kendine özeldir. Ancak herkesin aklına konfor deyince, rahat edebileceği bir yatak gelir. Ancak her vücut, her yatağı sevmez. Genel olarak ortapedik ve hava alabilen yataklar, en sağlıklı ve en konforlu kabul edilen yataklardır. Ancak bazı vücutlar çok sert, bazıları çok yumuşak yatak isteyebilir. Bu durum özellikle sırt ve bel problemleri yaşayan kişilerde gözlemlenir. 

Rahat Uykunun İnsan Vücuduna Faydaları Nelerdir?

Rahat uyku günün kilit kısmıdır aslında. Kişi ne kadar rahat uyursa, gün içinde sarf ettiği eforu da o denli kaliteli olacaktır. 

Uyku düzenli olduğunda, biyolojik saatiniz de sabitlenir. Hep aynı saatte uyanır, aynı saatlerde çalışır, aynı saatlerde beslenirsiniz. Bu da sizin sağlıklı ve formda kalmanızı sağlar. 

Uyku konforlu olduğunda, gün içinde zihniniz açık ve aktif olur. Haliyle işlerinizi hızlı yapar, üretken olur ve stresten uzak kalırsınız. 

Uykunuzu aldığınızda, keyifli ve rahat bir sabaha uyanmış olursunuz. Gerginliğinizi azalttığınız yatak, sizin gerçek anlamda konforunuz olur. 

Yataktan Kaynaklı Sırt Ağrısı Nasıl Anlaşılır?

Sırt ağrısı, pek çok sebeple ortaya çıkmış olabilir. Bunun sebebi, eğer ağır bir egzersiz yapmadıysanız, alışık olmadığınız şekilde bilgisayar yada kitap başında geçirmediyseniz, yatağınızdan kaynaklı olabilir. 

Yatağınızdan başka bir yerde yattığınızda ağrınızda değişim varsa, her sabap aynı ağrı ile uyanıyorsanız ve ağrınızda ne ilerleme, ne gerileme yoksa, pozisyon değiştirmenize rağmen hergün aynı bölgeniz ağrıyorsa; bu problemlerin kaynağı yatağınız olabilir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?