Sivilcelere İyi Gelen Besinler Nelerdir?

Yayın Tarihi : 2017/02/05 01:17 • Güncelleme Tarihi : 2021/02/13 02:02 •
Sivilce, vücutta meydana gelen iltihaplı kabarcıklardır. Bu kabarcıklar bazı vücutlarda ortamını bulduğundan dolayı kolaylıkla dağılır ve çoğalır.
Sivilcelere İyi Gelen Besinler Nelerdir?

Sivilce Nedir?

Sivilce, vücutta meydana gelen iltihaplı kabarcıklardır. Bu kabarcıklar bazı vücutlarda ortamını bulduğundan dolayı kolaylıkla dağılır ve çoğalır. Dokunulduğunda kalıcı izler bırakır ki hiç istenen bir görüntü de değildir. Özellikle yüz bölgesinde konumlanır ve alın gibi sert bölgelerde meydana geldiğinde oldukça acı veren, zonklamalara sebep olan cilt hastalığıdır. 

Sivilce Neden Olur?

Sivilce oluşumunun pek çok sebebi vardır. 

Karaciğer hastalıkları; karaciğer kanın temizlenme mekanizmasının temelini oluşturur. Haliyle eğer kanınızda istenmeyen maddeler çoğunluktaysa, karaciğer bunun göstergesi olarak ciltte lekeler meydana getirir. Bu sebeple eğer bir sivilce iyileştirme talebi ile doktora başvurursanız. Öncelikle karaciğer testlerinize bakılacaktır. Özellikle yenilen aşırı yağlı ve baharatlı besinler, sivilce oluşumunda ana role sahiptir. Bu sebeple sivilce şikayetiniz varsa sebze ağırlıklı beslenmeniz, bol su tüketmeniz, kuruyemiş ve paketli gıdalardan uzak durmanız tavziye edilecektir. 

Aşırı stres, yine organları yoran ve çalışmasını aksatan unsurlardan biridir. Haliyle stresi yoğun yaşadığınız dönemlerde vücudunuzda sivilce üreterek sinyal veriyor olabilir. 

Kadınlarda adet döngüsü yine sivilce artıran faktörlerdendir. Adet dönemlerinde hormon salgıları artar. Bu sebeple kadınlarda aşırı stres, şişkinlik meydana geldiği gibi, sivilceler de meydana gelebilir. Bu son derece normal, ancak istenmeyen bir durumdur. Ne yazık ki engellenmesi mümkün değildir. 

Cilt bakım ürünleri de sivilce sebebi olabilir. Her cilt, her kimyasal ürünü kaldıramaz. Bazı ciltler özellikle daha hassastır. Bu ciltler kullanılan bazı kimyasallara tepki olarak sivilceler meydana getirir. Böyle durumlarda o ürünü kullanmakta ısrarcı olmamakta fayda vardır. 

Sivilceye İyi Gelen Besinler Nelerdir? 

Herkesin şikayetçi olduğu, görüntüsü hoş olmayan sivilcelere iyi gelen besinler;  kırmızı üzüm, kızılcık, çilek, kiraz, mürdüm eriği gibi kırmızı meyvelerin hepsi, cilt için en iyi potansiyel antioksidan görevi yürüten besinlerdir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?