Sosyal Medya Korkusu: 'Takipçi Sayım Bu kadar Az Olmamalı!'

Yayın Tarihi : 2016/04/16 16:49 • Güncelleme Tarihi : 2023/04/12 12:36 •

Sosyal medyada kişiler arası iletişimi daha rahat kuran bireyler, zaman geçtikçe hakimiyetin çoğunlukla kendilerinde olduğu sosyal medya ortamını hayatlarının merkezine alma eğilimi gösterebiliyorlar.

Sosyal Medya Korkusu: 'Takipçi Sayım Bu kadar Az Olmamalı!'

Sosyal medyada kişiler arası iletişimi daha rahat kuran bireyler, zaman geçtikçe hakimiyetin çoğunlukla kendilerinde olduğu sosyal medya ortamını hayatlarının merkezine alma eğilimi gösterebiliyorlar. Bu durumda kişi yaptığı paylaşımların aslında görüldüğünden çok daha fazla beğeni hak ettiğini düşüncesindedir. Bu durumun patolojik hali kişide paranoya izleri taşıyan davranışlarla kendisini gösterebilir. 

Neden Sosyal Medya Beğenileri Bu Kadar Önemli?

İnsanın toplumda bir ait olma duygusu vardır. Yeterince kendini ait hisseden, sevildiğini bilen ve hisseden kişiler; kişilik açısından o kadar gelişmiş kişilerdir. Özellikle aileleriyle bu ihtiyaçlarını gideren, çocukluk dönemlerinden itibaren bu özgüvenle büyüyen bireyler; artık hayatlarında dışarıdaki insanların beğenileri ve istekleri doğrultusunda yaşamazlar. Bu; kişilik olarak yeterince geliştikleri anlamına gelir.

Ancak ailesinde yeterince ilgi görmeyen, kendini ait hissetmeyen bireyler; bu duygularını tatmin edebilmek için başka insanların ilgilerini çekmeye çalışır. Sosyal medya da bunun en iyi yoludur. Çünkü özgüvene sahip olmayan bireyler toplumda konuşmaktan da imtina eden kişilerdir. Kendilerini net ve düzgün bir şekilde ifade edemezler. Sosyal medyada zaten buna ihtiyaç yoktur. Yükledikleri resimler veya tek başlarına yaptıkları çekimlerde sadece kendilerini memnun eden konuşma yapmaları veya hiç yapmamaları arasında bir fark yoktur. Bu kadar rahat olarak yaptıkları paylaşımların da çok beğeni görmesini isterler. Çünkü kendi istedikleri şekillerde, kendilerini iyi buldukları hallerinde paylaşım yaparlar. Beklenen etkiyi göremediklerinde ise, daha fazla özgüven kaybı yaşarlar ve toplumdan daha fazla soyutlanırlar.

Ebeveynler Sosyal Medya Bağımlılığını Nasıl Engelleyebilir?

Ebeveynler sosyal medya bağımlılığı olan evlatlarından çoğunlukla şikayetçidir. Ancak çocuğun istediği ilgi, sevgi ve eğlence ev ortamında olursa, çocuk bu durumda sosyal medyadan bu beklentilerini çekecektir. Dolayısıyla ebeveynler çocuklarına uyum sağlamalı ve onları kendi ortamlarında rahat hissettirmelidir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?