Sperm Sayısı Az Olanlar Ceviz Yiyebilir

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2021/08/23 01:06 •

Spermin yumurtayı döllemek için belli özelliklere sahip olması gerekir.

Sperm Sayısı Az Olanlar Ceviz Yiyebilir

Yapılan bilimsel araştırmalar ceviz tüketmenin sperm sayısını arttırdığını ortaya koyuyor.

Bu çalışma nicel verilerle ortaya konmuş ve çalışmada 20 ile 30 yaş grubundaki erkeklere, günlük olarak 75 gramlık paketler halinde ceviz yedirilmiştir. Bu şekilde araştırmaya alınan erkeklerin sperm sayılarında yükselme olduğu kaydedildi.

Bilim adamları, cevizin içinde yağlı balıkta da bulunan Omega 3 ve Omega 6 yağlarının bulunduğunu ve sperm sayısındaki yükselmenin de buna bağlı olabileceğini ifade ediyorlar.

Sperm Yeterliliği Ne Demektir?

Spermin yumurtayı döllemek için belli özelliklere sahip olması gerekir. Yeterince hareketli olması, yeteri sayıda olması, hareket kabiliyetinin yüksek olması gibi özellikleri sayesinde bir yumurta dölleyebilme yeteneğine sahip hale gelir. Dolayısıyla üretilen spermin bu yetilere sahip olabilmesi için, beslenme ile desteklenmesi gerekir. Ceviz omega yağları içeriğiyle zengin olması sayesinde, spermin gelişimini destekler durumdadır. 

Kaliteli Sperm

Sperm kalitesi çok önemli bir husustur. Çünkü sperm sadece yumurtayı döllemekle kalmaz, aynı zamanda oluşacak bebeğin genetik özelliklerine de katkıda bulunur. Hatta gebeliklerin düşükle neticelenmesinin bir sebebi de, kalitesiz spermlerin yumurtayı döllemesi ve bu durumda gebeliğin tutunamamasıdır. Bu sebeple yumurta döllendiğinde, direk kaliteli sperm teşhisi konamaz. Gebeliğin devam etmesi ve sağlıklı bir bebekle neticelenmesi bize ancak kaliteli bir sperm ortaya konduğunu gösterir.

Kaliteli spermin elde edilmesi için ise, en önemli unsur erkeğin beslenme şeklidir. Beslenme sperm durumunu nasıl etkiler?

Sigara kullanan erkeklerde sperm kalitesi düşüktür, Sperm sayısı az ve hareketliliği kısıtlıdır.

Bitkisel yağlar bakımından zengin beslenen kişilerde sperm, hareketli ve kalitelidir, sayısı yeterlidir,

Omega yağları tüketen kişilerde sperm sayısı yeterlidir. 

İncir tüketen kişilerde sperm sayısı fazla ve kalitesi yüksektir. 

Ancak doğru beslenme tarzına rağmen sperm kalitesi hala düşükse, genetik faktörler incelenmelidir. Eğer genetik olarak sperm kalitesinde bir problem varsa, malesef bu durum beslenme ile çözülemeyebilir. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?