Sperm Sayısını Artıran Mucize Besin

Yayın Tarihi : 2017/09/26 11:21 • Güncelleme Tarihi : 2017/09/26 11:21 •
Sperm sayısı, erkek cinsel sağlığı için çok önemli vebelirleyici bir rakamdır
Sperm Sayısını Artıran Mucize Besin

Sperm sayısı, erkek cinsel sağlığı için çok önemli vebelirleyici bir rakamdır. Çocuk sahibi olmak isteyen erkeklerde sperm sayısı,toplam semen örneğinde 40 milyon civarında olması gereklidir. Aksi takdirdeçocuk sahibi olma süresi uzayabilir. Tabii spermin sayısı kadarhareketliliğinin ve diğer değerlerinin de çocuk sahibi olmada büyük etkilerivardır.

Yapılan araştırmalara göre, geçtiğimiz 40 yıl içerisinde,erkeklerin sperm sayısının yarıya düştüğü tespit edilmiştir. Bu da çocuk sahibiolma şansının az ve zor olduğu zamanla da kısırlığın giderek daha çok yayılmasıanlamına gelir.

Peki bu sperm sayısının azalma sebepleri nelerdir? Bu sorununpek çok cevabı olmakla birlikte, şüphesiz tek bir sebep diğerlerine farkatıyor. Bu faktör, strestir. Yaşam koşullarının giderek zorlaşması, gelecekkaygısı, yoğun iş tempoları derken insanlar daha fazla yıpranmakta ve yoğunstres altında yaşamaktadır. Stres, her açıdan insana zarar verdiği gibi, spermsayısında da ciddi problemlere sebep oluyor. Stres dışında sperm sayısınıolumsuz etkileyen diğer faktörler, gereksiz ve fazla ilaç tüketimi, havakirliliği, hormonlu ve düzensiz beslenme, fazla kilo ve pasif yaşamaalışkanlığıdır.

Neyse ki, bu problemlere çözümler mevcut. Sperm sayısınıartıran mucize besin ise, su teresidir.

Su teresi tüketimi, sperm sayısına en büyük katkı sağlayanbesinlerdendir. Yapılan araştırmalara göre, su teresi sperm sayısını stresfaktörünü azaltarak artırıyor. Su teresi bu işi, kişinin baskı ve gerilimhissini azaltarak yapıyor. Yani bir nevi hormonları etkileyerek yapıyor. Günlük tüketimlerdekişinin daha gevşek ve rahat bir hayat sürmesini stresten uzak kalmasınısağlıyor.

Su teresi C ve E vitamini açısından zengin olmasıyla da gözeçarpıyor. Bu sayede vitamin takviyesinde de bulunuyor ve daha sağlıklı biryaşam sürmenizi sağlıyor.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?