Spor Kalitesi Nasıl Artırılır?

Yayın Tarihi : 2018/01/17 12:54 • Güncelleme Tarihi : 2022/12/02 14:02 •

Spor yapmak şüphesiz her birey için çok önemli ve sağlıklıdır. Ancak bazı unsurlar, sporun kalitesini oldukça artırır.

Spor Kalitesi Nasıl Artırılır?

Her gün düzenli olarak egzersiz yapmak vücut sağlığını ve bağışıklığını olumlu yönde etkilemektedir.
Kişiye uygun olarak belirlenen spor ritmi vücut kan dolaşımını hızlandırır, oksijen tüketimini arttırır ve kas dokusunun gelişimi sağlanır.
Bağışıklık sistemi güçlenir ve mikrobik hastalıklara karşı direnç artar. Bunun yanı sıra kişi kendisini sporla zinde ve enerji dolu hisseder. 

Spor Yapılan Alan Önemli midir?

Spor yapmak şüphesiz her birey için çok önemli ve sağlıklıdır. Ancak bazı unsurlar, sporun kalitesini oldukça artırır. Spor yaparken özellikle bol oksijen içeren, ferah, hızınızı kesmeyecek alanlar seçmek spor kalitenizi önemli ölçüde artırır.

Açık havada yapılan spor daha kalitelidir. Özellikle ormanlık alanlar, oksijen seviyesinin yüksek olduğu alanlardır. Yani bu da; spor yaparken daha fazla oksijen tüketeceğiniz için organların daha sağlıklı olacağını ve daha fazla yağ yakabileceğinizi gösterir. Ayrıca yeşilin insan psikolojisine çok olumlu etkileri vardır. Daha net ve doğru kararlar verir, daha mutlu bir insan olursunuz.

Soğuk havalarda spor yapmak; vücudunuzun kendini ısıtma sistemini daha aktif eder, vücudunuz sıkılaşır, vücut direnciniz çok daha fazla artar.

Spor Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Spor yaparken öncelikle kendinizi iyi tanımalı, sınırlarınızı bilmelisiniz. Aksi takdirde sakatlanmalara yol açabilirsiniz.

Spor bir rutin haline getirilmeli ve düzenli yapılmalıdır.

Yemekten en az bir saat sonra hatta mümkünse aç karınla spor yapılmalıdır.

Spor esnasında su tüketimi önemsenmeli ve böylece vücutta iyon dengesi sağlanmalıdır.

Mutlaka spor öncesi ısınma hareketleri yapılmalı, en azından hafif yürüyüşle başlanmalıdır.

Spor öncesi ve sonrasında esneme hareketleri yapılmalıdır. Böylece sporun günlük hayatınızda ne kadar çok hareketinizi kolaylaştırdığını daha net görebilirsiniz.

Gün içinde bol su tüketmelisiniz. Spor metabolizmayı artırır ve terleme yoluyla da su kaybı meydana getirir. Bunların yan etkisinden kurtulmak için vücudun ihtiyacı olan su mutlaka verilmelidir.

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?