Suda Cinsel İlişki Gebelik Oluşturur mu?

Yayın Tarihi : 2018/03/12 11:20 • Güncelleme Tarihi : 2023/07/04 06:27 •

Bir spermin, bir yumurtayı döllemesi yani; gebeliğin meydana gelebilmesi için kesinlikle, spermin ve yumurtanın yetkin olması gerekir.

Suda Cinsel İlişki Gebelik Oluşturur mu?

Gebelik; sperm ve yumurtanın, rahim kanalında birleşmesi neticesinde oluşur. Gebeliğin kesin oluşması için; spermin vajinayla direk temas kurması gerekir. Bu kural; küvette, denizde, havuzda veya herhangi bir ortamda değişmez. Zaten pen*sin, vajina içerisine girmesinin manası budur. Yani dışarıdaki etkilerden uzak kalması ve böylece üremenin sağlanması, sağlıklı bir fizyolojik yapının olduğunu ifade eder. 

Suda girilen ilişkide pen*s; vajinaya, rahim ağzına direk temas halinde ise gebeliğin oluşmaması için hiçbir sebep kalmamıştır. Bu durumda en çok sorulan sorunun da cevabı karşımıza çıkıyor: cinsel ilişkide meninin vajinaya akmasından sonra banyo yapılması veya vajinanın yıkanması gebeliği engeller mi? Hayır. Spermin rahim içine boşalması durumunda, sonrasında yapılan hiçbir yıkama gebeliği engellemez. Çünkü sperm, sahip olduğu kuyruk yapısı gereği, öyle hızlı hareket eder ki; gebelik kanalına geçtiği anda artık yumurtayı döllemesi için hiçbir engel kalmamış olur.

Boşalma su içine olmuşsa; ancak bu durumda gebelik mümkün değildir. Çünkü, su içerisinde spermler kolayca dağılır ve yoğunluğunu kaybeder. Spermin rahim içerisinde kaygan olmasını sağlayan meni de su içinde dağıldığından, artık gebelik imkansız hale gelir. 

Suda Yaşanan Rahim İçi İlişki Gebelik Oluşturur mu?

Su içine boşalma kesinlikle gebelik oluşturmaz. Ancak su içinde yaşanan, pen*s ve vajinanın birleşme gösterdiği, vajina içine boşalma gerçekleşen bir ilişkide gebelik olasılığı vardır. Çünkü pen*s rahim kanalına kadar ulaşabilir ve bu alanda boşalma gerçekleşir. Bu süreçte vajina girişi pen*s tarafından kapatıldığından su ile temas yoğun değildir ve spermler hedef hücre olan yumurtaya ulaşabilir. Bu sebeple su içinde yaşanan ilişkide pen*s ve vajina tam anlamıyla birleşik midir? Bu değerlendirme gebelik ihtimalinin asıl cevabını meydana getirir.

Her Boşalma Hamilelikle Neticelenir mi?

Bu aslında çok açık bir sorudur. Çünkü; eğer her cinsel ilişki gebelikle neticelenseydi; kısırlık gibi bir kavram ortaya çıkmazdı. Haliyle gebeliğin olması sadece cinselliğin yaşanmasına bağlı değildir. Ayrıca bu durumu destekleyen bir yumurta ve sperm yapısı da barındırması gerekir.  Bir spermin, bir yumurtayı döllemesi yani; gebeliğin meydana gelebilmesi için kesinlikle, spermin ve yumurtanın yetkin olması gerekir. Bu ne demektir? Yani sperm; yeterince hareketli, çok sayıda ve kaliteliyse, yumurta ise; yeterince büyüklüğe ulaşmış ve yeterince besine sahipse bir gebelik ortaya çıkabilir. Bu sebeple her cinsel birleşmenin neticesi gebelik değildir ki, su içinde yaşanan cinsellik de bu duruma tabidir. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?