Sürtünme Yoluyla Girilen Cinsel İlişki Nedir?

Yayın Tarihi : 2018/12/27 03:28 • Güncelleme Tarihi : 2023/04/10 13:29 •

Sürtünme yoluyla girilen ilişki; evli olmayan ve hamile kalmaktan korkan çiftlerin, bakire olan kadınların ve genellikle küçük yaşta cinsellik yaşayan bireylerin en sık tercih ettiği ilişki türüdür. Tam olarak bir birleşme yaşanmasa bile çiftler bu şekilde cinsel zevklerini tatmin etmeye çalışır. Biz de Tahlil.com olarak bu ilişkiyi tercih eden çiftlerin şüphelerini gideriyor, sorularını cevaplıyoruz. Bugüne kadar özellikle sürtünmeli ilişkiyle ilgili oldukça fazla soru aldık. Aşağıdaki yazımızı okuyarak bu konuda detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

Sürtünme Yoluyla Girilen Cinsel İlişki Nedir?

Sürtünme Yoluyla Girilen Cinsel İlişki Nedir?

Sürtünme yoluyla girilen cinsel ilişki birçok genç ve cinselliği yeni yaşayan çift tarafından sıkça tercih edilir. Bu ilişkide vajinaya boşalma olmaz ve tam bir cinsel birleşme olmaz. Erkek kadının cinsel organı  ve cinsel bölgesi üzerine pen*sini sürte sürte boşalır.

Sürtünme Yoluyla İlişkinin Sebepleri Nelerdir?

Sürtünme yoluyla ilişkinin en çok tercih edilme sebepleri; hamilelik korkusu, kızlık zarına zarar gelmemesi arzusu ve bekaretin bozulmaması amacıyla korunmasıdır.

Sürtünme yoluyla ilişkide çoğunlukla erkek pen*sini kadının vajinasına, klitağızdan bölgesine sürter ve bu şekilde iki taraf da cinsel zevk alarak orgazma ulaşabilirler. Yine özellikle genç ve evli olmayan çiftler bu ilişkiyi iç çamaşırları varken de gerçekleştiriyor.
Bunun sebebi ise erkeğin menisi ve zevk suyunun vajinaya temas etmesiyle hamile kalma korkusudur.

Sürtünme Yoluyla İlişkide Hamilelik Şansı Nasıldır?

pen*sin sürtünmeli ilişki sırasında yanlışlıkla vajinaya girerek kızlık zarını yırtması veya vajinaya boşalması durumunda ise gerçek bir cinsel birleşme olur. Bu kazara da olsa nadir görülen durumda muhtemel bir boşalma ile hamilelik ihtimali ortaya çıkar.

Bakire Bir Kadın Hamile Kalabilir mi?

Tahlil.com’a sıkça gelen sorular arasında “Bakire bir kadın hamile kalabilir mi?” var. Evet, kalabilir ancak çok düşük bir olasılıktır.
Kızlık zarı spermlerin vajinadan içeri girmesini engellemez. Kızlık zarı yırtılmamış olan ve sürtünme yoluyla ilişkiye giren kadınlarda vajina üzerine veya yakınına boşalma, vajinaya zevk suyu bulaşması gibi durumlarda çok düşük de olsa hamilelik ihtimali vardır.
Erkek boşaldığında dışarı atılan meni dışında, ilişki sırasında pen*sten çıkan az miktarda zevk suyu da içinde sperm barındırır.Erkek boşalmışsa ve erkeğim menisi de vajinanın içine sızdıysa bu da hamilelik oluşumu yönünde şansı arttıracaktır. Çok az da olsa bu şekilde bir hamilelik riski doğar. Sürtünme yoluyla ilişki türünü tercih eden çiftler bu konuda dikkatli olmalıdırlar.

Sürtünme Yoluyla İlişki Sonrası Gebelik Testine Gerek Var mı?

Vajinaya meni veya zevk suyu bulaşması gibi bir durumda hamilelik şüphesi yaşıyorsanız bir sonraki adet tarihinizi bekleyin. Yaklaşık bir haftalık gecikme olursa idrarda veya kanda gebelik testi yaptırmanız önerilir.

Siz de sürtünmeli ilişki yaşadıysanız ve aklınızda bazı şüpheler varsa bugüne kadar sürtünmeli ilişki hakkında bize gelen soruları ve cevaplarımızı buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.




Bu Makale Op. Dr. Çiğdem İstanbulluoğlu Tarafından Gözden Geçirilmiştir.

Yorumlar

Yorum
?