Tahlil.com Uyarıyor... Doktorunuza Danışmadan HIV Testi Yaptırmayın

Yayın Tarihi : 2018/08/13 23:05 • Güncelleme Tarihi : 2023/04/03 13:55 •

Tahlil.com doktorlarına korunmasız ilişki sonrası cinsel yolla bulaşan bir hastalık ve en cok da HIV enfeksiyonuna yakalanma korkusu yaşayan kişilerden bir çok soru geliyor.Bu kişiler çoğunlukla kendi başlarına ve bir doktora danışmadan tahliller yaptırıyor.

Tahlil.com Uyarıyor... Doktorunuza Danışmadan HIV Testi Yaptırmayın

Tahlil.com'a şüpheli ilişki sonrası bir doktora baş vurmadan veya  danışmadan HIV testi yaptıran bir çok okurumuzdan sorular geliyor.
Hiç bir bilgisi olmadan, ilişki  sonrası panik olarak, arka arkaya HIV testi yaptıranlar hem gereksiz yere masrafa giriyor boş yere de kafalarını meşgul ediyorlar.

Özellikle bir takım özel laboratuvarlar para kazanmak uğruna gerekli gereksiz bu kişilerin HIV testlerini arka arkaya yapıyorlar.

Tahlil.com olarak uyarıyoruz, şüpheli ilişki sonrası HIV korkunuz var ise, tercihen bir enfeksiyon hastalıkları veya her hangi bir doktora başvurmadan gereksiz yere test yaptırmayınız.Doktorunuz size en uygun zamanda en güvenilir testi yaptırmanız konusunda gereken bilgiyi verecektir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
h********* :

Merhaba



45. Günde combo testi yaptırdım ve sonuc negatif çıktı 90. Gun test yaptırmam gerekirmi ?


Cevap:

HIV testiniz normal, doktorunuz gerek görmedikçe bir daha test yaptırmanıza gerek yok,

HIV testi ile ilgili  Tahlil.com'a sorulmuş yüzlerce soru, verilmiş cevap ve yayınlanmış yazıları okumak için tıklayınız..
http://tahlil.com/tag/hiv


s********** :

şüpheli bir ilişkimin üstünden 5 gün geçti 21 gün combo test yaptırmayı düşünüyorum hocam uygun mudur ?


Cevap:

HIV testinizi bilinçsizce erken yaptırmayın lütfen.. Maalesef bazı özel laboratuvarlar sırf para kazanmak için erken sürelerde HIV testi yapmakta. Sizlere önerimiz tercihen bir enfeksiyon hastalıkları uzmanına başvurmadan asla kendi başınıza HIV testi yaptırmayın.Boş yere paranız ve zamanınız gitmesin. Devlet kuruluşlarına başvurup muayene olabilir ve ücret ödemeden testinizi sosyal güvenceniz de varsa yaptırabilirsiniz.

HIV ile ilgili araddığınız tüm bilgiler, hastalığın belirtileri ve testin ne zaman yapılacağına dair aşağıda detaylı bilgi bulabilirsiniz.


s******** :

hocam 3 gun oncesi supheli bir iliski yasadim ve partnerimi bugun hastaneye goturdum yurt disinda yasiyorum ozel bir laborotuvarda ANTI HIV1&2(SCREEN) testi yapildi ve sonuc negative cikti herhangibi bir deger belirtilmiyor sadece negative oldunu soyluiyor sizce bu yeterlimidir


Cevap:

Evet sonuç negatif çıkmış demek ki sonuç normal referans değerler arasında.

?