Tahlil.com'dan Tahlil Yorumlatmak İsteyenlere Öneriler

22.06.2018 08:00
Sitemize,her gün yüzlerce tahlil yorumlatma talebi gelmektedir
Tahlil.com'dan Tahlil Yorumlatmak İsteyenlere Öneriler
A

Sitemize,her gün yüzlerce tahlil yorumlatma talebi gelmektedir.Sitemiz editörleri uygun gördükleri soruları onaylamakta ve yorumcularımız da sorulara cevap vermektedirler.

Sitemizin Yasal Uyarı bölümünde de belirtildiği üzere her sorunun yanıtlanacağına dair bir taahhüt yoktur.Gereksiz ayrıntılara girilmiş sorular,sitenin akışını bozan ve bir çok ayrıntı içeren tahlillere dair sorular cevaplanmamaktadır.

Tahlil.com editörleri soru sormak isteyen ziyaretçilerimiz için sorularına daha hızlı ve daha sağlıklı cevap alabilmeleri için aşağıdaki önerileri hazırladılar.

1.Sorularınızı sorarken dil bilgisi kurallarına lütfen dikkat edin. Chat dili kullanmayın.Unutmayın ki sorunuzu ve cevabınızı her yaş grubundan binlerce kişi daha okuyacak.

2.Kısa ve öz biçimde tahlil sonucunuzu belirtin,gereksiz detaylar ziyaretçilerimizin dikkatini dağıtabilir. Tahlil.com sorulan tüm soru ve verilen cevapları ziyaretçilerinin bilgisine sunmaktadır.Burada amaç,önceden sorulmuş soru ve verilmiş cevapları da okuyarak olası sorularınıza önceden cevap almanızı sağlamaktır.

3.Belirtiğiniz tahlil sonuçlarını sorarken lütfen test raporundaki referans yani normal değerleri de girin.Laboratuvar,çalışılan test reaktifi ve cihaza göre bazı tahlil sonuçlarının normal değerleri farklılık gösterebilmektedir.

4.Tahlil sonucu yorumlatmak istenen kişinin yaş ve cinsiyet bilgilerini mutlaka belirtin.

5.Doktorunuzun sormuş olduğunun tahlili ne amaçla istediği bilgisi vermeniz işimizi kolaylaştıracaktır.Varsa bir hastalık tanısı bunu da belirtmelisiniz.

6.Özellikle bayanlarda hormon tahlillerinin adetin hangi döneminde yapıldığının bilinmesi gereklidir.

7.Sorduğunuz sorunun ilgili konuya dair yazının altına sorulması sitemizin akışı için önem arz etmektedir.Örneğin gebelik testleri konusu altına,kolesterol testine dair bir sorunun sorulması uygun değildir.

YORUM YAP

Yorum yapilmeniz için üye girişi yapmalısınız. Giriş yapmak için tıklayınız...

YORUMLAR

birgul.ciraci | 03.03.2015 11:04

Bebegim 10 aylik doktorumuz bu gun demiri fazle dedi mcv mi demir sonucunu gosteriyor mcv 75,8 cikmis tahlilde birde verdigimiz devit3 damlasi demir icinmi onu kesmek mi lazim

Tahlil.Com | 07.03.2015 06:15
Devit D vitamini eksikliği için kullanılan bir ilaçtır.
MCV den çok demir değeri yükseklik konusunda bilgi verecektir.
kartanesi.bursa | 28.08.2014 10:17

HBs Ag 0,22
Anti HBs 0,22
Anti HCV 0,05
Anti HIV 0,08
Anti toxoplazma IgM 0,03
Anti toxoplazma IgG 28,6
anti rubella IgG 26,9
anti CMV IgG 118,4 çıkmış doktor bana idrar yollarında iltihap war dedi bide troitin yüksek çıktı dedi bu test onla alakalımı

Tahlil.Com | 28.08.2014 06:47
Hayır, bu testler viral enfeksiyonlarla ilgilidir..
hazal-albak | 20.04.2014 12:13

Yaşım 26 adet günüm 3,5 ay geçti beta hcg testinde 17.04.2014 tarihinde 39.54 çıktı 18.04.2014 tarihinde ise 64.99 çıktı doktorum hamilelik var ama adet tarihine göre çok düşük dedi 1hafta sonra ultrason için çağırdı ve şuan çok fazla kasık sancım var buna göre sonuçları yorumlarmısınız

Tahlil.Com | 20.04.2014 12:22

  Her ne kadar Beta HCG değerleriniz hamilelik bulgusu olsa da, Tahlil.com'da özellikle vurguladığımız konu, ultrason muayenesinde gebelik teyit edilmeden kesin bir hamilelikten söz edilmesinin çok da doğru olmadığıdır.
  ޞu aşamada doktorunuzun önerileri doğrultusunda kontrollerinizi sürdürün önümüzdeki günlerde yapılacak ultrason muayenesi ve Beta hcg gibi diğer tahlillerin sonuçlarını bekleyin.Aşağıdaki bağlantılardaki konuların da ilginizi çekeceğini umuyoruz.

Gebelik varlığında kese ne zaman ultrason muayenesinde görülür?
http://tahlil.com/gebelikte-kese-ne-zaman-ultrasonda-gorulur

Kimyasal gebelik nedir?
http://tahlil.com/biyokimyasal-gebelik-kimyasal-gebelik-nedir-nasil-anlasilir

Gebelik haftasına göre tahmini Beta HCG değerleri nelerdir?
http://tahlil.com/beta-hcg-testigebelik-tanisinda-yorumlanmasi


| 24.07.2011 05:52

27 yaşında bekarım.Adet düzensizliği yaşadığım içim doktora gittim.Ağrılı adetten dolayı 10 yıldır dogum kontrol hapı kullanıyorum.Adetimin 3. günü hormon testi yaptırdım ve doktorum üniversite hastanesine gitmem gerektiğini söyledi.Sonuçlarımı yazıyorum. ESTRADİOL: (10 normal değer 11-530pg/mL.FSH:3,41 normal değer 1,15-34mlU/mL.LH:4,79 normal değer 0,5-77mIU/ml.PROLAKTİN:21,52 normal değer 2,8-30ng/mL.PROGESTERON:0,1 normal değer 0,15-30ng/mL

TESTOSTERON (Total)
Testosteron androjen sınıfına ait bir erkeklik hormonudur. Testosteron hormonunun cinsiyet ve yaş aralığına bağlı olarak normal değerleri aşağıda belirtilmiştir.
Hangi Laboratuvar Tahlilinde Hangi Tüp Kullanılır
Kan tahlili verirken tahlilin cinsine göre farklı tüplere kan alınmaktadır. Farklı tahlille içn farklı tüplerin kullanılması hem laboratuvar çalışanları hem de çalışılacak…
Türkiye Hastanelerinin Tahlil Sonuçları Bir Tık Uzakta
Tahlil Sonuçları sayfamızda tüm hastanelerin tahlil sonuçlarını yayınlıyoruz. 
BUN Testi Yüksekliği ve Düşüklüğü
BUN testi kanda ürenin değerlendirildiği ve analiz edildiği bir testtir
Hamilelik Testi İlişkiden Sonra Ne Zaman ve Hangi Belirtilerde Yapılmalıdır?
Bu makalemizden hamilelik testlerinin ne zaman yapılması gerektiğini ve hamile olduğunuza dair ne gibi işaretlerle karşılaşabileceğinizi öğrenmeniz mümkündür. Anne adatları hamilelik…
Erkeklerde Hangi Kanser Türünde Hangi Taramalar Yapılır?
Tümör dokusuna bağlı vücut sıvılarında bulunan parametreler kanser hastalığında görülür. Erkeklerde kanser yönünden bazı taramalar yapılmaktadır.
Patoloji Nedir ? Patoloji ve Patolog Hakkında Genel Bilgiler
Patoloji, tıbbi branşlar arasında adı en az duyulan ve halk arasında ne yaptığı pek bilinmeyen bir bilim dalıdır.
Pinner Test, Tahlil.com Okurlarına 200 TL İndirimli
Pinner Test bir gıda intolerans testidir.
TORCH Nedir?
TORCH; kanda çeşitli enfeksiyonların varlığını ölçen bir testler topluluğuna verilen genel isimdir.
Tam İdrar Tahlili
Tam idrar tahlili her laboratuvarda yapılabilen bir tahlildir. En eski ve klasik tahlil yöntemlerinden biridir.
Astım ve Astım Tanısında Kullanılan Tahliller
Astım sık olarak görülen ve bir o kadar da merak edilen bir hastalıktır. Günümüzde bir çok kişi bu hastalık yönünden kontrol veya tedavi altındadır.Astım tanısı…
Tahlil.com Kullanım Rehberi
Tahlil.com, tahlil yorumlanması, tahlil sonuçları ve laboratuvar testleriı konusunda Türkiye'nin ilk ve tek sağlık sitesidir. Tahlilmatik, Gebematik gibi online tahlillerinizi sorgulayabileceğiniz…
tahlil.com
tahlil.com
tahlil.com