Terlemede Botoks Tedavisi

Yayın Tarihi : 2016/09/22 16:23 • Güncelleme Tarihi : 2020/11/22 16:43 •
Aşırı terleme sosyal yaşamı olumsuz etkileyen bir durumdur.
Terlemede Botoks Tedavisi

Aşırı terleme sosyal yaşamı olumsuz etkileyen bir durumdur. Aşırı terlemenin tedavi seçeneklerinden biride botoks tedavisidir.Bu tedavinin deneyimli hekimler tarafından uygulanması önemlidir.

Botoks tedavisinde bakteriden elde edilmiş Botulinum toksin-A adı verilen bir madde kullanılmaktadır.Bu madde son yıllarda avuç içi,ayak tabanı ve koltuk altı terlemelerinde kullanılmaktadır.Ter bezlerini uyaran sinirlerin çalışmasını bloke ederek etki göstermektedir.

Botulinum toksin-A maddesi terlemenin olduğu bölgeye özel bir enjektörle uygulanmaktadır.Bu botoks uygulamasının etkisi 5-7 gün içinde etkili olarak fark edilmektedir.Kısa bir süre sonrada tam olarak etkisini göstermektedir.Bu uygulamanın etkisi 4-9 ay kadar sürmektedir.Etkisi azalınca terleme yavaş yavaş artmaya başlamaktadır.Bu süreçte  botoks uygulaması tekrar edilebilmektedir.

Avuç içine uygulanan  botoks işlemi ağrılı bir işlemdir. Bu yüzden işlem öncesi soğuk uygulama,anestezik kremler veya bölgesel anestezikler uygulanabilmektedir.

Botoks uygulaması sonrası nadirde olsa bölgesel kas güçsüzlüğü,cilt altı kanama,kaşıntı gibi yan etkiler ortaya çıkabilmektedir.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?