Tinnitus (Kulak Çınlaması) Nedir? Kulak Neden Çınlar?

Yayın Tarihi : 2018/06/22 21:00 • Güncelleme Tarihi : 2018/06/22 21:00 •
Tinnitus, kulak çınlaması anlamına gelir
Tinnitus (Kulak Çınlaması) Nedir? Kulak Neden Çınlar?

Tinnitus, kulak çınlaması anlamına gelir. Tinnitus yaşlanma ile ortaya çıkar bunu kulağın yaşlanması olarak da değerlendirebiliriz .Genç yaşlarda bir insanın kulaklarının çınlamasının dört ana nedeni vardır.Kulak çınlamasının nedenlerini inceleyelim:

* Kulak çınlamasının birinci nedeni çevreyi yeteri kadar duymamasından ileri gelir.
* İkinci neden ise, travmasıdır.Buna örnek olara,kulağının yanında silah patlaması, gürültülü ortamlarda çalışılması, askerliğin topçu olarak yapılması gibi durumlar gösterilebilir.Bütün bunlar işitme kayıplarına yol açar.İşitme kayıpları ile birlikte kulak çınlaması da olabilir.
* Kulak çınlamasının üçüncü nedeni ise ilaç kullanımıdır. Özellikle Aspirin ve tansiyon ilaçlarının kullanımı, kulakta çınlamaya neden olur.
* Dördüncü ve son kulak çınlaması nedeni ise çeşitli hastalıklardan kaynaklanır.Şeker hastalığı, böbrek hastalığı,yüksek tansiyon gibi hastalıklarda çınlama sorunu ortaya çıkabilir.
Anksiyete (kaygı bozuklukları) ve stres yüklü bir hayat sürenlerde kulak çınlaması ortaya çıkabilir. Uzun süreli kaygı, (psikolojik faktörlere bağlı kulak çınlamasında önemli rol oynar

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?