Tırnaklardaki Beyazlıklar Neden Oluşur?

Yayın Tarihi : 2016/06/03 07:07 • Güncelleme Tarihi : 2016/06/03 07:07 •
Tırnaklarda oluşan beyaz lekeler tırnaklara renk veren keratin maddesi veya kalsiyum eksikliğinden kaynaklanabilmektedir
Tırnaklardaki Beyazlıklar Neden Oluşur?

Tırnaklarda oluşan beyaz lekeler tırnaklara renk veren keratin maddesi veya kalsiyum eksikliğinden kaynaklanabilmektedir. Buna neden olarak daha çok yetersiz beslenme ile alakalı bir tırnak beyazlaması şikayetinden bahsedebiliriz.
El ve özellikle tırnak bölgesinin maruz kaldığı travma ve darbeler de klasik olarak tırnaklarda beyazlamaya yol açabilmektedir Tırnaklarda ortaya çıkan mantar enfeksiyonları da , kırılma, şekil ve renk bozuklukluklarına neden olmaktadır.
Yirmili yaşların ortalarından itibaren bazı kişilerin tırnaklarında diklemesine ince beyaz renkte çizgiler görülebilmektedir. Bu çizgiler tırnak kırılmasını kolaylaştırmakta ve tırnakların sağlamlığını olumsuz yönde etkilemektedir.
Tırnak kırılmalarına engel olmak için zayıf yapılı tırnaklara sahipseniz tırnaklarınızı  uzatmamanız en uygun önleyici yöntemdir.Bu tür rahatsızlıkların varlığında ileri tedavi ve tetkik amaçlı olarak bir cildiye uzmanına başvurmakta yarar vardır.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?