Uçuş Korkusunu Yenmek İçin Eğitim Alabilirsiniz

Yayın Tarihi : 2017/04/21 12:22 • Güncelleme Tarihi : 2017/04/21 12:22 •
Günümüzde uçak yolculukları sıklıkla tercih ediliyor
Uçuş Korkusunu Yenmek İçin Eğitim Alabilirsiniz

Günümüzde uçak yolculukları sıklıkla tercih ediliyor.iş hayatındaki hemen herkes yıl içinde uçak yolculuğu planlayabiliyor.Tatil amaçlı olarak da hele erken alındığında uygun fiyatlı biletlerle uçak yolculukları sıklıkla yapılıyor.

Uçak yolculuğunu sabırsızlıkla bekleyen ve bundan keyif alanlar olduğu gibi sayısı fazla olmasa da uçak yolculuğundan çekinen ve bunu korku haline getiren bireyler de bulunmakta.

Uçak yolculuğundan korkanlar uçuş korkusu olarak da bilinen bir problemle karşı karşıya gelmekteler.Bu durum da kimi zaman kişinin çevresindekileri kimi zaman da uçak yolculuğu sırasında görevli kabin personelini zor durumlara düşürebiliyor.

Uçuş korkusu yolculuk yapacak kişide tek başına görülebileceği gibi uçuş sırasında kapalı yerde bulunmak ve yükseklik korkusu gibi faktörlerle birlikte de gelişebiliyor.Kimi zaman bu kişilerde beraberinde panik atak da olabiliyor.

Günümüzde Türk hava Yolları bu tür korkuları olanlara yönelik eğitimler de düzenleyip kişilerin uçuş korkularını yenmeleri için eğitimler veriyor.

Bu eğitimlerie havacılık alanında uzman pilot, kabin eğitimi, psikolog ve psikiyatri uzmanı doktorlar katılıyor.Kişilerin uçuş korkuları konusunda bilgilerin yanı sıra uçaklara dair pilotaj ve teknik bilgiler teorik olarak veriliyor.Eğitimciler uçuş korkusu olanların korkuları konusunda bilgi sahibi olup değerlendirme ve önerilerde bulunuyor.Bu tür işlemlerden sonra gerçek bir uçak yolculuğu öncesi simulasyon eğitimi devreye giriyor.

Son olarak da eğitimciler eşliğinde, uçuş kabin simülatöründe san*l uçuşlar yapılıyor.Kişiler bu şekilde uçakta yolculuk yapmaya hazırlanıyor.

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
?