Vajına Bozuklukları Ve Deformasyonu Nedir?

Yayın Tarihi : 2017/11/16 12:42 • Güncelleme Tarihi : 2017/11/16 12:42 •
Vajinanın doğuştan veya sonradan meydana gelen travmalara bağlı anormal anatomik görünümü bazen kadınlarda ciddi rahatsızlıklara neden olabilmektedir
Vajına Bozuklukları Ve Deformasyonu Nedir?

Vajinanın doğuştan veya sonradan meydana gelen travmalara bağlı anormal anatomik görünümü bazen kadınlarda ciddi rahatsızlıklara neden olabilmektedir.
Vajina estetiği, deformasyon ve yırtıkların onarılması ise kadınların kendini daha iyi hissetmesine, ilişkiten daha fazla zevk almasına ve kendine daha fazla güvenmesine yardımcı olmayı amaçlayan bir cerrahi uygulamalar dizisidir.

Günümüzde birçok kadın normal cinsel hayatlarında bu sıkıntıları nedeniyle hekimlere başvurmaktadırlar. Genelde şikayet büyük vajina dudakları, vajina çapının geniş olması ve buna bağlı cinsel ilişkide hissizlik ve kısalmış vajina olabilmektedir. 
Doğuştan var olan vajina yapısının yanında doğumlar ve özellikle iri ve travmatik doğumlar sonrasına vajina doğasını kaybeder.
Cinsel sorunların yanında idrar kesesi, kalın bağırsağın sarkması veya balon şeklinde dışarı çıkması ve rahmin de vajinayla dışarı sarkması meydana gelebilmektedir.
Bu anatomik bozuklukların yanı sıra idrar kaçırma veya büyük abdestte sorunlar da normal fizyolojiyi bozduğundan sosyal hayatta sıkıntılara neden olmaktadır. 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
s***************** :

Vajına rengı kararması neden olur acaba bıtkısel yollarla bunu engelleyebılırmıyız esmerlerde normalmıdır yada rengı acacak bıısy vamı ?


Cevap:

Bu tür özellikler genetik yada doğuştan olabilir.Yine de bir kadın doğum uzmanına başvurebilirsiniz.

?