Vajinal Mantar Enfeksiyonu Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Yayın Tarihi : 2018/08/13 23:10 • Güncelleme Tarihi : 2018/08/13 23:10 •
Vajinal mantar enfeksiyonu sıklıkla  en yaygın  kadınlarda görülen bir enfeksiyon şeklidir
Vajinal Mantar Enfeksiyonu Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Vajinal mantar enfeksiyonu sıklıkla  en yaygın  kadınlarda görülen bir enfeksiyon şeklidir. Bu sebeple kadınlar bu hastalığa yaşamları boyunca en az bir defa yakalanmaktadır.
Vajinal mantar enfeksiyonunun belirtileri arasında  en belirgin  olan belirti vajina kaşınmasıdır. Kişinin sıcaklığı ile bu kaşıntı çoğalır ve vajinada yanmalar olur. Kişi idrar yaparken kaşınan bölgelerde yanma olur ve vajinada çok hızlı bir şekilde kızarmalar meydana gelir. Kadında ağrı yaptığı için kişi cinsel ilişkiye girmek istemez.
Bu enfeksiyonla birlikte akıntılar oluşur. Bazıları kokusuz akıntı kütleler halinde ve beyaz renkte olması, çok sulu bir akıntı gelmesi durumudur. Kadında süt veya peynir kesiği şeklinde ise bir enfeksiyon durumu söz konusudur. bu duruma “mikst enfeksiyon” denmektedir. Vajinal akıntı sebebi ile kadında meydana gelen kaşıntıları kaşınması vajinal bölgede derinin soyulması veya küçük yırtıklar nedeni ile kanamaya sebep olabilir.
Hastalık çoğu zaman fizik muayene ile kadın doğum uzmanlarınca tanınsa da kesin tanı vajen kültürü, mikroskopisi gibi mikrobiyolojik yöntemlerdir.

   

 

Bu konuya dair bir sorunuz varsa siz de uzmanlarımıza 7/24 Soru sorabilirsiniz.Soru sormak için tıklayın.



Yorumlar

Yorum
n************ :

adet tarihime göre 5+5 haftalık hamileyim. bir hafta önce ultrasyonda kese göründü. bugün yapılan karından ve vajinal ultrasyondan bebek görünmedi. doktor haftaya tekrar çağırdı. eğer bebek görünmezse kürtaj yapılacağını söyledi. kürtaj yapmak için erken değil mi?


Cevap:

Bu konuda buradan yorum yapamayız muayene yapan doktorunuzun sorumluluğundadır bu konu

i**** :

kiz arkadasimin aynu sorunu var simdi doktora giti ve bir haplar vermis her aksam vajinanin icine koyuyuruz ,doktor bir hafta demis ve baska haplar da vermis onlar adet ten sonra benim sorum su simdi cinsel iliskiye gire bilirmiyir ,banada bulasa bilirmi ..COK TESEKURLER ..


Cevap:

Mantar enfeksiyonu cinsel ilişkiyle çiftler arasında bulaşabilir.Bu durumda prezervatif kullanmak koruyucu bir yöntemdir.İdeal olanı da vajinal enfeksiyon iyileştilkten sonra cinsel ilişkiye girmektir.

?